UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

AF - prijemni ispit - baner - OASA I IASA - PRIJEMNI I UPIS

 

Poštovani kandidati,

Upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija će se obaviti u ponedeljak, 10. jula, utorak 11.jula, sredu, 12. jula 2023. godine, a prema definisanoj Dinamici upisa, na Arhitektonskom fakultetu.

Dolazak kandidata na fakultet, prozivanje i upis utvrđen je dinamikom upisa. Predviđeno je da na fakultet dolazi po 40 kandidata na svakih 120 minuta. Molimo vas da dođete petnaest minuta pre termina predviđenog za vašu grupu, kako bi izbegli mogućnost kašnjenja na prozivku.Promena termina nije moguća i kandidat je dužan da se pojavi u skladu sa propisanim rasporedom za upis.

Molimo vas da prilikom dolaska imate sa sobom sva dokumenta i uplatnice navedene u Uputstvu za upis. ŠV-20 obrazac preuzmite sa sajta fakulteta, odštampajte dvostrano na jednom listu, popunite prema uputstvu, potpišite i pridodajte svojoj dokumentaciji.

Uputstvo za upis, Odluku o načinu plaćanja školarine,obrazac ŠV-20 i Dinamiku upisa možete preuzeti sa internet strane UPIS.

Tokom prozivke dobićete sledeće formulare:

Ugovor o studiranju u dva primerka,
Ugovor o plaćanju školarine u 2 primerka i
Izjavu o statusu u pogledu finansiranja.

Ove formulare i ugovore je potrebno popuniti pre upisa. Upis je moguć samo ukoliko je dokumentacija kompletna.

Skrećemo pažnju kandidatima koji su sprečeni da lično predaju svoju dokumentaciju, i izvrše upis, mogu to učiniti isključivo preko ovlašćenog lica, koje mora imati odgovarajuće Ovlašćenje overeno kod notara.

Kandidati dolaze u amfiteatar Arhitektonskog fakulteta radi prozivke. Kandidati će biti prozivani redom, po rangu koji su ostvarili na Prijemnom ispitu. Tom prilikom će moći da izaberu jedan od dva studijska programa, do popunjavanja kvote za svaki studijski program. Tom prilikom dobija listić sa oznakom studijskog programa na koji se upisuje koji mora imati prilikom predaje dokumenata pri upisu. Nakon preuzimanja potrebnih formulara, kandidati popunjavaju na licu mesta tražene podatke.

Ukoliko kandidat nije prisutan u momentu prozivanja, prozivanje se nastavlja od sledećeg kandidata i mesta se dalje popunjavaju. Molimo Kandidate da STRIKTNO POŠTUJU dinamiku koja će biti objavljena i da ne kasne na prozivanje.

Nakon popunjavanja svih dobijenih Formulara na prozivci, kandidati pristupaju proceduri predaje i verifikacije dokumenata radi upisa, na unapred određenom mestu (u auli Fakulteta).

Kandidati koji se budu upisivali u prvu godinu studija, u statusu samofinansirajućeg studenta, moraju imati uplaćenu prvu ratu školarine PRE DOLASKA na Fakultet. Plaćanje školarine definisano je Odlukom Dekana br.02-891/1 .

Komisija za sprovođenje upisa