UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Projekcija filma: Snovi inženjera / An Engineer Imagines (2019) – Belgrade Irish Fest – 15.3.2019.

An Engineer Imagines – Trailer

U saradnji sa timom Beogradskog irskog festivala 2019, organizovan je besplatan ulazak na projekciju filma “Snovi inženjera” za studente arhitekture! Prijavite se za besplatnu kartu putem formulara na adresi: http://bit.ly/snovi-inzenjera. Broj besplatnih mesta je ograničen na 80. Požurite!

bif2018-logo-1

Snovi inženjera / An Engineer Imagines (2019)
A cinematic homage to Peter Rice

MESTO: Kinoteka, Kosovska 11
DATUM: 15.3.2019.
VREME: 19:00
KARTE: 350 rsd

Kinematografski omaž Piteru Rajsu (Peter Rice), jednom od najistaknutijih inženjera s kraja 20. veka. Prateći njegov izuzetni životni i profesionalni put, od detinjstva u Dandalku u Irskoj, preko angažmana na izgradnji Sidnejske opere, Pompidu centra i zgrade Lojda pa sve do njegove prerane smrti 1992.godine, Markus Robinson je koristio zadivljujuću timelapse fotografiju i intervjue da otkrije priču o geniju koji je stajao u senci arhitektonskih ikona. Sve do sada.

Film nosi naziv Rajsove istoimene knjige koju je napisao neposredno pred smrt 1992. godine, i predstavlja njegov hrabri, inovativni i kreativni profesionalni pristup. “Piter Rajs je bio nešto poput mađioničara” rekao je Bernard Vodvil, inženjer i arhitekta koji je radio sa Rajsom. “Kada vidite njegovu građevinu, ne možete da shvatite kako stoji, ali stoji.”

Producent filma Brajan Vilis će odgovarati na pitanja nakon projekcije.

An-Engineer-Imagines-2019_poster