УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Пројекција филма: Снови инжењера / An Engineer Imagines (2019) – Belgrade Irish Fest – 15.3.2019.

An Engineer Imagines – Trailer

У сарадњи са тимом Београдског ирског фестивала 2019, организован је бесплатан улазак на пројекцију филма “Снови инжењера” за студенте архитектуре! Пријавите се за бесплатну карту путем формулара на адреси: http://bit.ly/snovi-inzenjera. Број бесплатних места је ограничен на 80. Пожурите!

bif2018-logo-1

Снови инжењера / An Engineer Imagines (2019)
A cinematic homage to Peter Rice

МЕСТО: Кинотека, Косовска 11
ДАТУМ: 15.3.2019.
ВРЕМЕ: 19:00
КАРТЕ: 350 рсд

Кинематографски омаж Питеру Рајсу (Peter Rice), једном од најистакнутијих инжењера с краја 20. века. Пратећи његов изузетни животни и професионални пут, од детињства у Дандалку у Ирској, преко ангажмана на изградњи Сиднејске опере, Помпиду центра и зграде Лојда па све до његове преране смрти 1992.године, Маркус Робинсон је користио задивљујућу timelapse фотографију и интервјуе да открије причу о генију који је стајао у сенци архитектонских икона. Све до сада.

Филм носи назив Рајсове истоимене књиге коју је написао непосредно пред смрт 1992. године, и представља његов храбри, иновативни и креативни професионални приступ. “Питер Рајс је био нешто попут мађионичара” рекао је Бернард Водвил, инжењер и архитекта који је радио са Рајсом. “Када видите његову грађевину, не можете да схватите како стоји, али стоји.”

Продуцент филма Брајан Вилис ће одговарати на питања након пројекције.

An-Engineer-Imagines-2019_poster