UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2018_UN-Habitat-Wuhan-Competition_m

UN-Habitat-LOGO

UN-HABITAT 2018 međunarodni urbanistički studentski konkurs – Vuhan, Kina

Program Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (UN-HABITAT) i Vuhan Istraživački centar za korišćenje zemljišta i prostornog planiranja (Wuhan Land Use and Spatial Planning Research Center – WLSP) organizuju međunarodni studentski konkurs za kreativne i inovativne predloge za slobodan prostor na dokovima u užoj zoni grada Vuhan, na ušću reka Jangce i Han. Konkurs je deo UN-HABITAT-WLSP programa Urbani javni prostori orijentisani na ljude namenjenog Kini.

Konkurs se fokusira na 5 opštih tema: Poboljšanje i inovaciju urbanih javnih prostora; Revitalizacija prostora na vodi; Revalorizacija industrijskog nasleđa; Društveno inkluzivni i kompaktni centri grada; Kreiranje novih turističkih destinacija. Ove teme se javljaju u kontekstu brzog razvoja metropola sa istorijskim centrima i Plana za održivi razvoj za 2030. godinu (SDGs), kao i transformativne implementacije Novog urbanističkog plana.

Konkurs je otvoren za međunarodne studente urbanističkog planiranja, urbanističkog dizajna, arhitekture, pejzažne arhitekture, urbanističke ekonomije i drugih relevantnih disciplina širom sveta. Kandidati se mogu prijaviti kao pojedinci ili kao tim.

2018_UN-Habitat-Wuhan-Competition_01

Konkursno područje – Vuhan, Kina

Vuhan je glavni grad provincije Hubei, Kina. Grad, sa populacijom od 10,91 miliona stanovnika, se nalazi na rekama Jangce i Han u centru Kine, gde se ukrštaju glavne železničke i magistralne mreže. Grad je poznat po velikoj studentskoj populaciji, fabrikama automobila i visokotehnološkim industrijama. UN-HABITAT i WLSP su započeli saradnju 2016. godine i zajednički će organizovati Wuhan Placemaking Week krajem 2018. godine, gde će finalisti konkursa biti pozvani da predstave svoje predloge.

Organizatori: Program Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (UN-HABITAT) i Vuhan Centar za istraživanje zemljišta i prostornog planiranja (Wuhan Land Use and Spatial Planning Research Center).
Registracija: do 30. juna 2018; registracija se vrši slanjem obrazca za registraciju putem e-maila na wuhan.competition@yahoo.com
Predaja radova: do 15. avgusta 2018; svi konkursni radovi se takođe šalju na istu e-mail adresu (gore)
Evaluacija: 10 finalista biće izabrano do 15. septembra 2018. Najbolja tri rada će biti pozvana u Vuhan u drugoj nedelji novembra 2018. godine, gde će se završiti finalni izbor.

Pogledajte kompletan program i preuzmite dokumente:
http://www.fukuoka.unhabitat.org/info/news/20180518_en.html

UN-HABITAT 2018 International Urban Design Student Competition – BRIEF

2018_UN-Habitat-Wuhan-Competition_f

0