UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Danira-Sovilj-vizuelni-identitet-50-Majske-izlozbe

Kliknuti za uvećanje > Vizuelni identitet 50. Majske izložbe ULUPUDS-a | Autor: Danira Sovilj

Logo_ULUPUDS_cir_opt

Na Konkursu za dizajn vizuelnog identiteta 50. Majske izložbe ULUPUDS-a pod nazivom: ”50. Majska izložba … Trajanje”, koju organizuje Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, pobedio je rad naše koleginice, asistentkinje Danire Sovilj, mast.inž.arh, člana Kabineta za vizuelne komunikacije 341.

Prema oceni stručne komisije rad Danire Sovilj “ističe se dizajnerskom pismenošću, a celukupni dizajn formalno i simbolički prati temu ovogodišnje Majske izložbe“.

Tema ”… Trajanje” tretirana je kao tok, vremenski tok koji se beleži kroz cikluse. Grafički, ciklusi se predstavljaju kao fragmenti kružnica koji su jedni do drugih ili se preklapaju. Proticanje, smenjivanje i intezitet su ključne reči koncepta za ovaj grafički eksperiment.

Majska izložba ULUPUDS-a predstavlja jednu od najstarijih i najvećih manifestacija iz domena primenjene umetnosti i dizajna u Srbiji. Tradicionalno održavana u maju, izložba će ove godine imati svoje jubilarno pedeseto izdanje, a najbolja umetnička i dizajnerska ostvarenja biće predstavljena u galeriji Narodne banke Srbije (Nemanjina 17, Beograd).

Čestitamo koleginici!