УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Данира Совиљ победник конкурса за визуелни идентитет 50. Мајске изложбе УЛУПУДС-а

Danira-Sovilj-vizuelni-identitet-50-Majske-izlozbe

Кликнути за увећање > Визуелни идентитет 50. Мајске изложбе УЛУПУДС-а | Аутор: Данира Совиљ

Logo_ULUPUDS_cir_opt

На Конкурсу за дизајн визуелног идентитета 50. Мајске изложбе УЛУПУДС-а под називом: ”50. Мајска изложба … Трајање”, коју организује Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, победио је рад наше колегинице, асистенткиње Данире Совиљ, маст.инж.арх, члана Кабинета за визуелне комуникације 341.

Према оцени стручне комисије рад Данире Совиљ “истиче се дизајнерском писменошћу, а целукупни дизајн формално и симболички прати тему овогодишње Мајске изложбе“.

Тема ”… Трајање” третирана је као ток, временски ток који се бележи кроз циклусе. Графички, циклуси се представљају као фрагменти кружница који су једни до других или се преклапају. Протицање, смењивање и интезитет су кључне речи концепта за овај графички експеримент.

Мајска изложба УЛУПУДС-а представља једну од најстаријих и највећих манифестација из домена примењене уметности и дизајна у Србији. Традиционално одржавана у мају, изложба ће ове године имати своје јубиларно педесето издање, а најбоља уметничка и дизајнерска остварења биће представљена у галерији Народне банке Србије (Немањина 17, Београд).

Честитамо колегиници!