UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Ela Nešić i Danilo Nedeljković – Nadogradnja stambenog objekta, Gundulićev venac 51, Beograd, 2018. | Foto © Relja Ivanić

KCB_latinica-crno

Kulturni centar Beograda,
Galerija Artget, Trg republike 5/I

sreda 18. april 2018. u 19.00 časova

„Dokumentovanje arhitekture u kontekstu“
Predstavljamo fotografa Relju Ivanića

Arhitektonska fotografija je dokumentarna fotografija, koja se bavi prikazivanjem arhitekture kroz filter strogih pravila i estetskih normi. Nakon završenih studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu (2011), Relja Ivanić se specijalizovao upravo za arhitektonsku fotografiju i jedan je od retkih u Srbiji koji su se posvetili toj disciplini.

U ranoj fazi svoje karijere, sa kolegom sa studija Kostom Mijićem, Relja osniva portal za arhitekturu i kulturu prostora SuperProstor, preko kojeg prikuplja i prikazuje vrednosti u savremenoj arhitekturi Srbije i regiona. Sarađivao je sa zvučnim institucijama i kompanijama kao što su Microsoft, Price Waterhouse Cooper, Tarkett, GIR, Terra Panonica, Galerija Matice srpske, Muzej (istorije) Jugoslavije, Muzej savremene umetnosti u Beogradu, Društvo arhitekata Novog Sada, kao i velikim brojem istaknutih arhitekata u Srbiji.

U svom predavanju osvrnuće se na specifičan proces rada fotografisanja arhitekture, na to kako su neke od fotografija nastale, kao i koje je značajnije objekate fotografisao.

Muzej-Jugoslavije_Photo-Relja-Ivanic

Mihailo Mika Janković – Muzej Jugoslavije (Muzej 25. maj), Dedinje, Beograd, 1962. | Foto © Relja Ivanić

arhitektura-u-kontekstu-kcb_opt