UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Foto © DANUrB

Interreg_DANUrB_logo

Prva nacionalna DANUrB radionica u Smederevu
26. februar 2018.

Arhitektonski fakultet u Beogradu i Grad Smederevo su započeli novu fazu temeljnog DANurB istraživanja kroz prvu nacionalnu DANurB studentsku radionicu u Smederevu. Ova jednodnevna terenska radionica je održana 26. februara 2018. godine na različitim mestima širom grada, iako su vremenske prilike bile veliki izazov.

Studenti I i II godine Master akademskih studija Integralni urbanizam i njihovi mentori sa fakulteta su posetili industrijsko nasleđe (staru železaru), istorijsko gradsko jezgro sa dunavskim priobaljem, Smederevsku tvrđavu i Gradsku kuću, gde su imali zajedničku radionicu sa predstavnicima i stručnjacima iz Gradske uprave i Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Radionicu je otvorila Gradonačelnik grada Smedereva Jasna Avramović.

2018_DANUrB_Smederevo_07

2018_DANUrB_Smederevo_08

Učesnici radionice tokom posete staroj železari, februar 2018. | Foto © DANUrB

2018_DANUrB_Smederevo_01

2018_DANUrB_Smederevo_02

Radionica sa predstavnicima i stručnjacima iz gradske uprave i regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Gradska kuća, Smederevo, februar 2018. | Foto © DANUrB

DANUrB projekat – DANube Urban Brand je izgradnja regionalne mreže kroz turizam i obrazovanje radi jačanja „dunavskog“ kulturnog identiteta i solidarnosti. Projekat je finansiran od strane Evropske unije, kroz INTERREG Danube program prekogranične saradnje.

Više o DANUrB projektu:
DANUrB – INTERREG Danube programme: www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb
DANUrB – Facebook: www.facebook.com/DANubeUrbanBrand