UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Saradnja Arhitektonskog fakulteta sa Savetom za urbanističko planiranje Abu Dabija i Univerzitetom u Abu Dabiju

ISoCaRP_Abu_Dhabi_workshop_2017_03

Prof. Vaništa Lazarević kao vođa tročlanog tima, uz učešće kolega: Jos Cuijpers iz Holandije i Martina Juvara iz Velike Britanije u Savetu za Urbanističko planiranje Abu Dabija.

isocarp-logo-2017

Saradnja Arhitektonskog fakulteta u okviru Svetske asocijacije urbanista i planera ISOCARP-a

Profesorka Eva Vaništa Lazarević izabrana je od Svetske asocijacije urbanista i planera ISOCARP (ISoCaRP), da kao član Naučnog odbora održi petodnevnu radionicu (od 15. do 19. maja 2017. godine) za pripadnike Kraljevske porodice i zaposlene u Savetu za Urbanističko planiranje Abu Dabija (Abu Dhabi Urban Planning Council), Ujednjeni Arapski Emirati.

Učesnici radionice su bili profesionalci iz prakse i studenti master i doktorskih studija, kojima je ISOCARP omogućio da sa timom svojih vodećih članova (prof. Vaništa Lazarević kao vođa tročlanog tima, uz učešće kolega: Jos Cuijpers iz Holandije i Martina Juvara iz Velike Britanije) vežbaju na uglednim modelima i pohađaju nastavu iz oblasti urbane obnove, održivosti i prostornog planiranja.

Na ovaj način je proširen uticaj ekspertize Arhitektonskog fakulteta u oblasti urbanizma na ciljnu grupu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je tradicionalno pod velikim uticajem stručnjaka iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

ISoCaRP_Abu_Dhabi_workshop_2017_02

ISoCaRP_Abu_Dhabi_workshop_2017_04

Eva-ISOCARP-radionica-2

Eva-ISOCARP-radionica-1

Prof. Vaništa Lazarević kao vođa tročlanog tima  u Savetu za Urbanističko planiranje Abu Dabija.

Tokom boravka u Abu Dabiju, profesorka Vaništa Lazarević organizovala je posetu Univerzitetu u Abu Dabiju (Abu Dhabi University) i susret sa Šefom departmana za projektovanje, prof. dr Mohamed Al Amrousijem. Teme sastanka su bile razmena studenata i nastavnog osoblja, naučna saradnja i učešće predstavnika Univerziteta u Abu Dabiju u konferencijama koje organizuje Arhitektonski fakultet u Beogradu, zajedničko učešće u međunarodnim naučnim publikacijama i drugi vidovi saradnje.

Abu-Dhabi-University-(ADU)

Abu-Dhabi-University-(ADU)-logo