UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Pozivamo Vas da učestvujete na konkursu za izložbu BETA 2016, u okviru Prvog temišvarskog bijenala arhitekture, koji organizuje temišvarski ogranak Udruženja arhitekata Rumunije.

Izložba-konkurs ima za cilj da podrži i promoviše kvalitetnu arhitekturu u svim njenim oblicima. Kao glavni događaj bijenala, zamišljena je kao medij za umrežavanje, kako unutar profesije, tako i između profesije i socio-kulturnog okruženja u kome deluje.

Uzimajući u obzir sličnosti na nivou evroregije DKMT (Dunav–Kriš–Moriš–Tisa), konkurs BETA 2016 se otvara prema evroregiji, podstičući učesvovanje na široj osnovi i doprinoseći razvoju multilateralnog dijaloga o budućnosti profesije.

Konkurs i izložba će trajati od 21. juna do 26. novembra 2016. godine. Krajnji rok za predaju radova konkursa etapa 1 je 28. jul 2016. godine. Mogu se prijaviti radovi realizovani u evroregiji DKMT ili radovi autora sa stalnim prebivalištem u evroregiji DKMT (za prijave radova u kategorijama 1-13 konkursa), kao i radovi autora sa stalnim prebivalištem bilo gde u Rumuniji, Mađarskoj ili Srbiji (za prijave u kategorijama 14-16 konkursa).

Studenti Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta mogu učestvovati u 2 kategorije:
14. Diplomski radovi (rok za predaju radova je 28. jul 2016) i
16. Tekst o arhitekturi (rok za predaju radova je 05. septembar 2016)

2016_BETA_01


Povezani tekstovi:
Otvoren konkurs za mobilnost unutar CEEPUS mreža
Konkurs: Laserska dolina – Zemlja svetla (Laser Valley — Land of Lights)


Za ocenjivanje upisanih radova osnovana su 3 žirija od po 3 člana svaki, koji će davati nagrade za svaku od 16 kategorija konkursa.

Konkurs BETA 2016 se odvija online, na sajtu competition.betacity.eu, koji sadrži sve potrebne materijale i kojem se može pristupiti na rumunskom, mađarskom i srpskom jeziku. Kontakt adresa konkursa je contact@betacity.eu

Više detalja o uslovima za učestvovanje možete saznati ako pogledate Pravilnik konkursa koji se nalazi na sajtu.

2016_BETA_02