УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Позивамо Вас да учествујете на конкурсу за изложбу БЕТА 2016, у оквиру Првог темишварског бијенала архитектуре, који организује темишварски огранак Удружења архитеката Румуније.

Изложба-конкурс има за циљ да подржи и промовише квалитетну архитектуру у свим њеним облицима. Као главни догађај бијенала, замишљена је као медиј за умрежавање, како унутар професије, тако и између професије и социо-културног окружења у коме делује.

Узимајући у обзир сличности на нивоу еврорегије ДКМТ (Дунав–Криш–Мориш–Тиса), конкурс BETA 2016 се отвара према еврорегији, подстичући учесвовање на широј основи и доприносећи развоју мултилатералног дијалога о будућности професије.

Конкурс и изложба ће трајати од 21. јуна до 26. новембра 2016. године. Крајњи рок за предају радова конкурса етапа 1 је 28. јул 2016. године. Могу се пријавити радови реализовани у еврорегији ДКМТ или радови аутора са сталним пребивалиштем у еврорегији ДКМТ (за пријаве радова у категоријама 1-13 конкурса), као и радови аутора са сталним пребивалиштем било где у Румунији, Мађарској или Србији (за пријаве у категоријама 14-16 конкурса).

Студенти Универзитета у Београду – Архитектонског факултета могу учествовати у 2 категорије:
14. Дипломски радови (рок за предају радова је 28. јул 2016) и
16. Текст о архитектури (рок за предају радова је 05. септембар 2016)

2016_BETA_01


Повезани текстови:
Отворен конкурс за мобилност унутар CEEPUS мрежа
Конкурс: Ласерска долина – Земља светла (Laser Valley — Land of Lights)


За оцењивање уписаних радова основана су 3 жирија од по 3 члана сваки, који ће давати награде за сваку од 16 категорија конкурса.

Конкурс BETA 2016 се одвија online, на сајту competition.betacity.eu, који садржи све потребне материјале и којем се може приступити на румунском, мађарском и српском језику. Контакт адреса конкурса је contact@betacity.eu

Више детаља о условима за учествовање можете сазнати ако погледате Правилник конкурса који се налази на сајту.

2016_BETA_02