UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2015_Copenhagen_Solutions_main

Izvor fotografije: Denmark in Serbia

Ambasada Kraljevine Danske u Beogradu i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu predstavljaju izložbu

REŠENJA IZ KOPENHANGENA
Copenhagen Solutions

Kopenhagen, prestonica Danske, međunarodno je priznat zahvaljujući svom zelenom profilu, kao i svom vođstvu i izuzetnosti na polju integralnih urbanističkih rešenja. Ova rešenja već decenijama promovišu visok stepen kvaliteta života, zdravu životnu sredinu i opšti ekonomski prosperitet u ovoj skandinavskoj prestonici.

Grupa danskih i međunarodnih urbanista, arhitekata, inženjera, proizvođača, izvođača, investitora i gradska uprava pretvorili su Kopenhagen u uspešnog svetskog lidera na polju razvoja sistemskih održivih urbanih rešenja – primenljivih u gradovima širom sveta. Kao član grupe gradova za borbu protiv klimatskih promena C40, Kopenhagen gradovima širom sveta nudi svoja rešenja, ali takođe traga za novim idejama za poboljšanje samog Kopenhagena.

Ova izložba pokazuje kako danski univerziteti i sektor čiste tehnologije u saradnji sa Gradom Kopenhagenom zapravo razvijaju ono što će postati prvi CO2 neutralni glavni grad na svetu.

Uživajte u Kopenhagenu – i upoznajte svetske tvorce urbane održivosti!


Izložba je održana od 23. novembra do 10. decembra 2015. godine u Galeriji Aula Arhitektonskog fakulteta, a ovde možete pogledati sve izložene plakate: https://flic.kr/s/aHskqb7piT

Plakate izložbe “Rešenja iz Kopenhagena (Copenhagen Solutions)” u visokoj rezoluciji možete pogledati ovde.


Povezani tekstovi:
Okrugli sto i predavanje: Prateći program izložbe Rešenja iz Kopenhagena (Copenhagen Solutions)
Izložba: Rešenja iz Kopenhagena (Copenhagen Solutions)


Danska_ambasada_Logo