UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Gostovanje

Tokom jesenjeg semestra akademske 2015/2016. godine, kroz koncentrisane blok časove, redovni prof. dr Eva Vaništa Lazarević gostuje kao profesor u Gdanjsku, Poljska, na Evropskom univerzitetu u Sopotu (Sopocka Szkoła Wyższa). Održano je i javno predavanje za sve profesore tog fakulteta i univerzitetske zajednice Gdanjska pod naslovom “Urbana obnova u Beogradu” gde je profesorka izložila svoj pogled na potencijale i preporuke za bolju regeneraciju Beograda. Prof. dr Eva Vaništa Lazarević na fakultetu u Poljskoj predaje o temama koje se tiču urbanog dizajna i regeneracije gradova kroz teoretske časove, a i radeći mentorski sa studentima urbanističko-arhitektonski konkurs regeneracije jedne četvrti u tom gradu.

Razmena profesora našeg fakulteta, odnosno njihova gostovanja predstavljaju vid bolje komunikacije i čvršćeg pozicioniranja našeg fakulteta unutar evropskih i svetskih fakulteta. Širi korak ove saradnje predstavlja sprovođenje programa Erasmus između naših fakulteta kroz koji su asistentkinje Departmana za urbanizam Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Jelena Marić i Marija Cvetković, već gostovale na radionici na Tehničkom Univerzitetu u Gdanjsku u maju ove godine.

Prodekan Evropskog fakulteta u Sopotu dr Grzegorz Peczek, jedan je od članova Naučnog odbora konferencije Places and Technologies 2016 koju naš fakultet organizuje po treći put zaredom u aprilu 2016, a čiji su prošli rezultati bili publikovani od strane izdavača kao što je Cambridge Scholar Publishing i u ediciji Energy and Buildings Special Issues.

2015_EVLazarevic_Gdanjsk_02
5