UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Kongres

Arhitektonski studentski kongres
ASK 2015
Mladi arhitekti u praksi – šta nakon fakulteta?
Beograd, 21 – 24. maj 2015.

Studenti Arhitektonskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Studentskim Parlamentom Arhitektonskog Fakulteta u Beogradu raspisuju konkurs za odabir pet studenata-predstavnika našeg Fakulteta na 13. Arhitektonskom studentskom kongresu (ASK), koji će biti održan u periodu od 21. maja do 24. maja 2015. godine u Beogradu.

O ASK-u

Arhitektonski studentski kongres (ASK) je naučno-stručno okupljanje studenata arhitekture sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Održava se tradicionalno svakog proleća u drugom gradu. Osnovni cilj kongresa je povezivanje studenata kroz saradnju i razmenu znanja i gledišta u odnosu na specifičnu temu kongresa.

Tema ovogodišnjeg kongresa

Tema 13. ASK-a je Mladi arhitekti u praksi – šta nakon fakulteta?, a osnovni cilj je da se studenti upoznaju sa mogućnostima u okviru struke, neposredno nakon završenih studija. Programska struktura se sastoji iz tri dela: prezentacije (svaki fakultet priprema svoju prezentaciju), predavanja (set predavanja mladih u praksi) i radionice (svih učesnika ASK-a).

Pravila i uslovi konkursa

Na konkurs se mogu prijavati svi studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, bez obzira na stepen i godinu studija.

Tema konkursa – zadatak

Na jednom A4 formatu (.jpeg, 300 dpi) predstaviti kolaž razmišljanja na temu Kongresa. Slobodan je izbor arhitektonske tehnike (fotografija, crtež, dijagram, tekst, kolaž…).

Prijava

Studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu:
Radove poslati na e-mail: ask2015bg@gmail.com najkasnije do utorka, 12. maja 2015. godine, do 12h. Zakasnele prijave se neće razmatrati. U mejlu navesti ime, prezime, broj indeksa i kontakt.

Pristigle radove žiriraće mentor studenata sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu – docent dr Ana Nikezić, d.i.a.
Rezultati će biti objavljeni na Facebook stranici i sajtu Fakulteta.

NAPOMENA: Kotizaciju za studente-predstavnike Arhitektonskog fakulteta u Beogradu plaća fakultet.

Studenti ostalih fakulteta:
Popunjenu prijavu poslati na na e-mail: ask2015bg@gmail.com

ASK2015: PRIJAVA ZA UČEŠĆE

Informacije


Više informacija:
https://www.facebook.com/ask.2015.beograd

Pitanja možete slati na:
ask2015bg@gmail.com

2015_ASK-Beograd_poster_o