УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Међународна конференција Савремена теорија и пракса у градитељству XVI – СТЕПГРАД

Screenshot 2023-12-15 at 17.31.45

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ РАДОВА ДО 31. МАРТА 2024. ГОДИНЕ

ЦИЉЕВИ КОНФЕРЕНЦИЈЕ
Основни циљ међународне конференције Савремена теорија и пракса у градитељству XVI је да кроз тематски и садржајни концепт повеже науку, струку и образовање на пољу градитељства са нагласком на процес интегралности и интердисциплинарности. Програмом скупа СТЕПГРАД су обухваћене актуелне теме из области грађевинарства, геодезије, архитектуре, урбанизма и сродних научних дисциплина, са посебним освртом на образовање у савременом градитељству. Очекује се да ће научници и стручњаци различитих профила који се баве градитељством кроз савремене и разноврсне теме разменити своја искуства и указати на нове трендове и достигнућа у овој широкој области.

МЕСТО ОДРЖАВАЊА
Архитеконско-грађевинско-геодетски факултет, Универзитет у Бањој Луци

ЈЕЗИК КОНФЕРЕНЦИЈЕ
Службени језици Конференције су језици који су у службеној употреби у Републици Српској и енглески језик. Сви научни радови морају бити написани на енглеском језику.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ РАДОВА И ВАЖНИ ДАТУМИ
Позивамо све заинтересоване да доставе своје радове путем интернет странице Конференције.

Достављање радова: 31.01.2024.
Резултати рецензија: 29.2.2024.
Поступање по рецензијама: 15.3.2024.
Програм конференције: 15.4.2024. Конференција: Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет, Бања Лука, 13-14. јун 2024.

КОТИЗАЦИЈА
Котизација за учешће и презентацију рада на Скупу износи 150 КМ. Ако је први аутор рада студент, котизација се умањује за 50%.
Котизација за учешће без презентације рада износи 150 КМ.
Котизација укључује: материјале конференције, освежења у паузама и свечану вечеру.
Међународна конференција Савремена теорија и пракса у градитељству XVI stepgrad.aggf.unibl.org

ЗБОРНИК РАДОВА
Прихваћени радови ће бити објављени пре одржавања Скупа у електронском зборнику радова. Сваки научни рад са позитивним рецензијама ће бити сврстан у једну од три категорије: оригинални научни рад, прегледни рад или претходно саопштење. Сваком објављеном раду ће бити додељена дигитална идентификациона ознака (DOI). СТЕПГРАД зборник радова је тренутно индексиран од стране Гугл Сколара, Сематик Сколара и Рисрчгејта, с циљем даљњег ширења ове листе.

ИЗДАВАЧКА ЕТИКА
Зборник радова конференције СТЕПГРАД се издаје у складу са препорукама Комитета за издавачку етику. У складу с тим, наша изјава о етици и злоупотребама у издаваштву је заснована на Правилима и препорукама за понашање уредника часописа

СМЕШТАЈ
Хотелски смештај није укључен у котизацију. Организатор ће покушати обезбиједити најповољније услове за учеснике Скупа.

СПОНЗОРСТВО
Конференција СТЕПГРАД окупља велики број учесника и стручњака из области архитекуре, урбанизма, грађевинарства, геодезије и сродних научних области, запослене у научним и образовним институцијама из земље и иностранства, државној управи, јавним и приватним предузећима. У циљу подршке организацији Конференције и промоције градитељства на просторима Републике Српске и окружења, позивају се све заинтересоване фирме да финансијски подрже одржавање Конференције и презентују своје научно-истраживачке, развојне и стручне пројекте, производе и опрему у различитим категоријама.

ОРГАНИЗАЦИЈА
Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет Универзитета у Бањој Луци
Сњежана Максимовић, директор, Универзитет у Бањој Луци
Мирoслав Малиновић, замјеник директора, Универзитет у Бањој Луци
Сандра Косић-Јеремић, предсједник организационог одбора, Универзитет у Бањој Луци
Александар Борковић, предсједник научног одбора, Универзитет у Бањој Луци