UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

oris-web-sa-datumom

Arhitektonski simpozijum Oris Day održaće se u u utorak, 6. februara 2024. godine u Zagrebu, u Mozaik Event Centru (ex Hypo centar), zgrada B2, Slavonska avenija 6.
Registracija učesnika je od 14:30, a službeni početak programa od 16 sati.

Na Oris Day-u svoje izlaganje imaće Alejandro Aravena, čileanski arhitekta, dobitnik Pritzkerove nagrade 2016. godine te dugogodišnji član žirija spomenute nagrade. U svom radu ističe se snažnim uticajem na politike socijalnog stanovanja te bavljenjem problemima stambene krize.

Simpozijum će ugostiti Mary Anderson, britansku arhitekticu iz multidisciplinarnog kolektiva Assemble. Anderson je angažovana u područjima umetnosti, arhitekture i scenografije. Njen rad usredočen je na to kako se navedene prakse mogu međusobno informisati kroz zanat, pripoviedanje i zelenu gradnju.

Izlaganje će održati i Xu Tiantian, osnivačica DnA_Design and Architecture iz Kine. Njen revolucionarni pristup nazvan „Arhitektonska akupunktura” holistički je pristup društvenoj i ekonomskoj revitalizaciji ruralne Kine, a prepoznao ga je i program Ujedinjenih nacija za gradove i ljudska naselja (UN Habitat).

MODERATORI:
Mia Roth Čerina, Maroje Mrduljaš, Dinko Peračić

 

Za više informacija o Festivalu i kotizacijama posetite https://www.daysoforis.com/oris-day-2024-hr/