УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Архитектонски симпозијум Oris Day – уторак, 6. фебруар 2024. године у Загребу

oris-web-sa-datumom

Архитектонски симпозијум Oris Day одржаће се у у уторак, 6. фебруара 2024. године у Загребу, у Mozaik Event Centru (ex Hypo centar), зграда Б2, Славонска авенија 6.
Регистрација учесника је од 14:30, а службени почетак програма од 16 сати.

На Oris Day-у своје излагање имаће Алејандро Аравена, чилеански архитекта, добитник Притзкерове награде 2016. године те дугогодишњи члан жирија споменуте награде. У свом раду истиче се снажним утицајем на политике социјалног становања те бављењем проблемима стамбене кризе.

Симпозијум ће угостити Марy Андерсон, британску архитектицу из мултидисциплинарног колектива Assemble. Андерсон је ангажована у подручјима уметности, архитектуре и сценографије. Њен рад усредочен је на то како се наведене праксе могу међусобно информисати кроз занат, приповиедање и зелену градњу.

Излагање ће одржати и Xу Тиантиан, оснивачица DnA_Design and Architecture из Кине. Њен револуционарни приступ назван „Архитектонска акупунктура” холистички је приступ друштвеној и економској ревитализацији руралне Кине, а препознао га је и програм Уједињених нација за градове и људска насеља (УН Хабитат).

МОДЕРАТОРИ:
Миа Ротх Черина, Мароје Мрдуљаш, Динко Перачић

 

За више информација о Фестивалу и котизацијама посетите https://www.daysoforis.com/oris-day-2024-hr/