UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

AF - OTVORENA VRATA - baner

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na ceremoniju svečane primopredaje donacije READ JAPAN PROJECT koja će biti održana u ponedeljak, 18. decembra 2023. godine u Svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta (sala 200) sa početkom u 15 časova.

Ova donacija predstavlja nastavak uspešne saradnje Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Ambasade Japana u Republici Srbiji, koja je podržala ovaj projekat, na aktivnostima sa ciljem jačanja prijateljskih veza između Srbije i Japana.

READ JAPAN PROJECT pokrenula je fondacija Nipon (The Nippon Foundation) 2008. godine kako bi pospešila razumevanje Japana kroz donaciju knjiga na engleskom jeziku univerzitetima i bibliotekama širom sveta. Projektom upravlja Tokijska fondacija za istraživanje politike (Tokyo Foundation for Policy Research) uz finansijsku podršku fondacije Nipon. Cilj projekta nije samo da podrži aktivnosti istraživača, lidera mišljenja i intelektualaca koji su specijalisti za Japan, već i da promoviše razumevanje među širom publikom i na taj način doprinese dugoročnom razvoju prijateljskih odnosa.

Donirane knjige na temu japanske kulture, društva i politike biće dostupne zainteresovanoj čitalačkoj publici u biblioteci Arhitektonskog fakulteta.

Read Japan 2023 - plakat beli