UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

FOTO ZA SAJT

Naredbom Ministra kulture od 27. oktobra 2023. godine diploma koju izdaje Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet priznaje se kao ekvivalent francuske državne diplome arhitekte, diploma inženjera arhitekture — Master arhitekture.

Državna diploma arhitekte daje mogućnost njenom nosiocu da radi kao zaposleni u Francuskoj i daje mu pravo da se upise na obuku koja vodi do “akreditacije arhitekte sa državnom diplomom za obavljanje delatnosti u svoje ime”. Ova akreditacija, koju izdaje država, omogućava njegovom nosiocu da se upise u regionalni odbor arhitekata radi samostalnog obavljanja profesije arhitekte.

Upis na obuku koja vodi do „akreditacije arhitekte sa državnom diplomom za obavljanje delatnosti u svoje ime” može se izvršiti pri Francuskoj nacionalnoj visokoj školi arhitekture (ENSA), Specijalnoj školi za arhitekturu u Parizu (ESA) i Nacionalnom institutu za primenjene nauke u Strazburu (INSA).

Ovo priznavanje važi za diplome Inženjera arhitekture — Master arhitekture izdate u periodu od 2023. do 2027. godine od strane Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta u Srbiji.

Zvaničan dokument ekvivalencije možete pogledati u Službenom glasniku Republike Francuske.

PREVOD DOKUMENTA EKVIVALENCIJE