UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Artboard 1@4x

5. SHARE Forum u Beogradu ima zadovoljstvo da se među učesnicima nađu ZAHA Hadid Architects, Stefano Boeri Architetti, Amanda Levete Architects, 2Portzamparc, 3LHD  i drugi.
Međunarodni arhitektonski forum SHARE Srbija 2023 održaće se 16. novembra u hotelu Metropol Palas u Beogradu. Manifestacija će se održati od 8.45 do 17.30 časova.
SHARE Forum je platforma za arhitekte i građevinske profesionalce koji žele da budu u koraku sa trendovima u industriji. Fokusirajući se na edukaciju, inspiraciju i umrežavanje, forum privlači učesnike iz svih krajeva Srbije, kao i cenjene goste iz vodećih evropskih arhitektonskih kuća i šire.
Sesije i istaknuta postava govornika

  • Manuela Gato, direktorka ZAHA Hadid Architects (UK), predaje na temu “Reimagining Cities: Digital Technologies and the Future of Urban Development”
  • Alis Dič, direktoka AL_A Amanda Levete Architects (UK), predaje na temu Arhitektura kao urbani projekat
  • Paolo Ruso, vođa dizajnerskog tima Stefano Boeri Architetti, Italija, drži predavanje o Zelenoj opsesiji
  • Rek Bombardeli, direktor 2Portzamparc, Francuska, drži predavanje o malom projektu, ali fasadi velikih razmera
  • Marko Dabrović, osnivač Studio 3LHD, Hrvatska, predaje na temu Kolaborativni životni i radni prostori
  • Bratislav Tošković, suvlasnik Olla Architecture, Finska, predstavlja “Od posmatrača do trendsetera”
  • Peter Bordas, izvršni direktor, šef dizajna u BORD Architectural Studio, Mađarska, predaje na temu Zaboravite fasade, stvorite prostor za javnost
  • Mariana Karstoj, koordinatorka dizajna K-BOX Construction & Design, Rumunija, predaje na temu Dobar život u kolektivnom stanovanju
  • Milena Kordić, suosnivač SOBA, Srbija, predaje na temu Tragiranje zamršenog: atmosfere svakodnevnog života
  • Martin Panovski, osnivač Radijusa, Severna Makedonija, predstavlja Veliko Skoplje
  • Radomir Serafimov, menadžer i suosnivač Atelier Serafimov Architects, Bugarska drži predavanje o Moći arhitekture da izazove napredak
  • Milan Rašković, generalni direktor Cube Partners, Srbija, predstavlja Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“

 

SHARE Forum je stekao međunarodno priznanje i postao je suštinski skup za one u AEC industriji zbog svog međunarodnog dometa i nepokolebljive posvećenosti najsavremenijim građevinskim tehnologijama i inovativnom dizajnu.
Registracija
Kotizacija za događaj iznosi 50 evra po osobi. Ulaznice su u prodaji na zvaničnom sajtu manifestacije https://share-architects.com/share-serbia-2023-forum/.
SHARE Arhitekte – vodeće ličnosti u Srbiji
Prisutni u Srbiji od 2018. godine, SHARE Architects je ugostio 900 učesnika i 84 govornika u četiri izdanja foruma u Beogradu. 17 srpskih arhitektonskih ličnosti su članovi SHARE Architects Society, ekskluzivne grupe u okviru mreže SHARE Architects koja okuplja 900 međunarodnih arhitektonskih lidera iz 42 zemlje.

 

SHARE Architects Network – Povezivanje arhitekata i izvođača radova u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi
Tokom proteklih 26 godina, SHARE Architects Forums su postali suštinska platforma za umrežavanje arhitekata i izvođača radova u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. SHARE stvara efikasnu platformu za poznavanje i razumevanje raznolikosti arhitektonskog fenomena savremene arhitekture. Trenutno se događaji SHARE Architects održavaju u 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, a zajednicaSHARE Architects broji više od 50.000 članova iz celog sveta.