UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

AF - OTVORENA VRATA - baner

Iѕvor fotografije: Yoshihara Jiro- Please Draw Freely, 1956, Outdoor Gutai Art Exhibition, Ashiya Park (http://web.guggenheim.org/exhibitions/gutai/content/play_X.2011.1187_650x650.jpg)
Autor fotografije: Yoshihara Jiro– Please Draw Freely, 1956, Outdoor Gutai Art Exhibition, Ashiya Park (http://web.guggenheim.org/exhibitions/gutai/content/play_X.2011.1187_650x650.jpg) 

Organizatori:

Ivan Šuletić, Lazar Belaćević 


Radionica pod nazivom ”Prozor u dvorište: Prizor iz dvorišta” poziva posetioce da se uključe u stvaranje kolektivnih crteža, vizuelnih zabeleški pogleda kroz prozore Arhitektonskog fakulteta. 
Učesnici su pozvani da u bilo kom momentu skiciraju ono što posmatraju kroz prozore na bilo kom od postavljenih papira. Bilo da se radi o igri svetlosti i senke, mešanju arhitektonskih elemenata ili organskoj lepoti prirode, vaše individualne beleške će doprineti stvaranju kolektivnih crteža. Učesnici mogu započeti crtež ili nastaviti tuđi, dodajući mu nove elemente ili menjajući njegov karakter.
Tokom trajanja radionice, učesnici će moći međusobno da diskutuju o značaju posmatranja i beleženja različitih ambijenata i načinima na koje crtanje može produbiti razumavanje prostornih odnosa. 
Rezultat naših zajedničkih napora biće stvaranje izložbenog zida sa desetinama kolektivnih crteža. Ova umetnička tapiserija će odražavati različite senzibilitete, perspektive i kreativne interpretacije našeg okruženja.
Nije potrebno prethodno iskustvo u crtanjuova radionica je otvorena za sve posetioce. 

Prijavu za ovu radionicu putem mail-a možete poslati na sledeću adresu: ivan.suletic@arh.bg.ac.rs do ponedeljka 25.09. u 10 časova. Takođe, ukoliko ne stignete da se prijavite putem mail adrese budite slobodni da nas posetite u sali 235 Arhitektonskog fakulteta u sledećim terminima: 26.09., 27.09., 28.09. i 29.09. sa početkom u 16 časova. 

 

Nedelja sa arhitekturom 2023