UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

AF - OTVORENA VRATA - baner

Autor fotografije dr Jelena Ivanović

Organizatori i učesnici:

dr M. Devetaković, dr J. Ivanović, dr Đ. Đorđević, asist. Đ. Mitrović 


Reč je o radionici digitalnog modelovanja geometrijske forme korišćenjem programa Rhino/Grasshopper. Njen cilj je sticanje osnovnih znanja i veština parametarskog modelovanja i razumevanje koncepata varijabilnosti, kontrole i automatizacije u procesu stvaranja geometrije. Takođe, cilj je i da se kod polaznika, kroz ovakav vid digitalnog modelovanja, podstakne kreativno razmišljanje i inovativnost, što im omogućava razvoj novih ideja i koncepata u svojim projektima. Ovom radionicom Fakultet skreće pažnju studenata i šire stručne javnosti na potencijale savremenih pristupa parametarskom definisanju geometrijske forme, koja je u osnovi traganja za formom (form finding) najsavremenijih arhitektonskih objekata. Kao rezultat radionice, očekuje se serija postera na kojima će polaznici predsatviti rezultate svog rada na istraživanju parametrizovane geometrijske forme. 

Uvodno predavanje u Radionicu, održaće arh. Danilo Dangubić, u utorak 26. septembra 2023., 13.00-14.00, u sali 230. Arhitekta Danilo Dangubić studirao je na prestižnoj AA (Architectural Association, London) i u svom projektantskom opusu, u okviru studija DADA intenzivno koristi parametarsko modeliranje. Osnivač je Asocijacije srpskih arhitektonskih praksi – ASAP.

 

Prijavu za ovu radionicu putem mail-a možete poslati na sledeću adresu: jelena.ivanovic@arh.bg.ac.rs do ponedeljka 25.09. u 10 časova. Takođe, ukoliko ne stignete da se prijavite putem mail adrese budite slobodni da nas posetite u sali 230 Arhitektonskog fakulteta u sledećim terminima: 26.09., 27.09., 28.09. i 29.09. sa početkom u 16 časova. 

 

Nedelja sa arhitekturom 2023