UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Britanski savet (British Council) je otvorio program stipendiranja za master studije za žene iz STEM nauka (STEM – science, technology, engineering, mathematics) iz Srbije i zapadnog Balkana, u partnerstvu sa tri univerziteta iz Ujedinjenog kraljevstva: Cranfield University, University of St Andrews i City University of London.

Sve informacije o programu se nalaze na sledećem linku:
https://www.britishcouncil.rs/study-uk/scholarship-women-stem

Informativni vebinar na kome će se predstaviti univerziteti će se održati 28. marta 2023. u 11.00 (link za registraciju je: https://forms.office.com/e/NTXNhTUHx2), a rokovi za prijavu na master programe su 7. april za Cranfield University, 12. april za University of St Andrews, i 17. april za City University of London.

Ovaj program stipendiranja ima za cilj da poveća karijerne mogućnosti za devojke i žene koje su se opredelile za rad u nauci, matematici, inžinjerskim i tehnološkim naukama (STEM – science, technology, engineering, mathematics). Prema podacima Organizacije UN-a za naučno obrazovanje i kulturu (UNESKO), u 2019. godini žene su činile manje od 30% istraživača širom sveta, a samo 30% ženskih studenata odabralo je polja vezana za STEM u visokom obrazovanju. Međutim, ovaj broj polako raste i trenutno iznosi 35% (Anon, 2022).

Za sve dodatne informacije možete me kontaktirati putem mobilnog tel. 063 639 330 ili imejl adrese: mirjana.nikolic@britishcouncil.org