UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

FNdrGZfWUAEASqT

Univerzitet u Ajovi organizuje dvodnevni samit o zelenoj energiji Hawkeye Decarbonization Summit 2022 i to 21. i 22. aprila 2022. godine.  

Dvodnevna radionica okuplja Decarb2040 partnere, zajednicu istraživača, osoblja i studenata sa Univerziteta u Ajovi zainteresovanih za dekarbonizaciju, eksperte i predstavnike agencija kako bi istražili put u budućnosti. 

Događaj se organizuje uživo, ali se može pristupiti i virtuelno. Obavezna je registracija koja je besplatna na linku: 

https://ppc.uiowa.edu/events/2022/04/21/hawkeyedecarbonizationsummit-2022 

Za sve zainteresovane koji ne mogu da prisustvuju uživo i u vreme održavanja samita, registracijom će imati pristup snimcima svih sesija na dodatni zahtev. 

Učešće na samitu o zelenoj energiji omogućeno je zahvaljujući saradnji između Ajova Univerziteta u Ajovi, SAD i Univerziteta u Beogradu na osnovu Memoranduma o razumevanju iz 2019. g. koju su inicirali Fakultet za urbano i regionalno planiranje sa Ajova Univerziteta i Univerzitet u Beogradu Arhitektonski fakultet.  

Jednom od sesija, The Solarization of Iowa, moderira profesor Džeri Entoni sa Univerziteta u Ajovi Fakultet za planiranje i javna pitanja (Jerry Anthony, Senior Research Fellow — Social and Education Policy Research Program & Associate Professor — School of Planning and Public Affairs). Profesor Entoni zadužen je na Univerzitetu u Ajovi za sprovođenje Memoranduma o razumevanju. 

 

v. profesor dr Uroš Radosavljević, 

Zadužen  na Univerzitetu u Beogradu za sprovođenje Memoranduma o razumevanju