UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Doce

DOCEXDOCE  je internacionalno stimulativno takmičenje namenjeno studentima osnovnih i master studija arhitekture širom Evrope, čija je jedna od glavnih tema problematika modernog urbanizma.

Ove godine, 4. put po redu, studenti su imali priliku da pokažu svoju kreativnost, organizovanost kao i timski duh, od 23. do 25. aprila. Dosadašnji serijali su trajali 12 sati, međutim, zbog novonastale situacije, ove godine druženje je trajalo 54 sati. Tema je bila nepoznata sve do početka takmičenja, te su tako osigurani identični uslovi za sve prijavljene. Timovi su grupe od 2-4 člana gde jedan član ne sme učestvovati u više timova.

Dodeljene su 42 nagrade, gde su prve tri novčane, narednih osam pohvale, i jedna Specijalna nagrada – nagrada publike i još 30 finalista će dobiti zvanične sertifikate. Nagrade dodeljuju profesionalci iz struke, univerzitetski profesori i arhitekti, osim Specijalne nagrade (The Special Public Prize) koju dodeljuje publika – od strane glasova sa društvenih mreža.

Naši studenti, sa najvećim brojem timova, nisu prošli nezapaženo i postigli rezultate.

Veliki broj prijavljenih omogućio je interno takmičenje na nivou države Srbije.
Žiri je činio:
doc. dr Saša Medić – Univerzitet u Novom Sadu – Fakultet tehničkih nauka i mast. inž. arh. Predrag Jovanović – Univerzitet u Beograd – Arhitektonski fakultet, uz asistenciju predstavnika takmičenja, mast. inž. arh. Katarine Jeremić.

Predstavnici takmičenja
Predstavnici (ambasadori) DOCEXDOCE takmičenja Arhitektonskog fakulteta u Beogradu su bili:
Katarina Jeremić (katarina.jeremic96@gmail.com)
Julijana Radovanović (julijana15radovanovic@gmail.com)
Tokom vikenda, organizovane su on-line diskusije na zadatu temu. Takođe, učesnici su mogli preko on-line grupe, zajedničkim snagama uz inspirativnu i veselu atmosferu da provode radne sate.
Publikacija koja obuhvata sve prijavljene radove, kao i postignute uspehe i pobednike internog serijala, nalazi se na sledećem linku: https://issuu.com/redakcijaaf/docs/publikacija_docexdoce_2021

Pobednici internog takmičenja su nagrađeni i to su:
1. mesto
Konjikovac Tatjana
Brković Isidora
Radulović Anđela

2. mesto
Bojić Ognjen
Koštreba Majda
Ilić Emanuela
Evica Mandić

3. mesto
Radenković Miona
Petljanski Jovana
Čulić Nemanja

Čestitamo pobednicima!

Nagrađenima će biti uručene nagrade i sertifikati 18.11.2021. u 17 časova u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Takmičari su u mogućnosti da pogledaju osvrt žirija na sve predate projekte ovde.
Sve ostale informacije možete pogledati putem interneta i to:
Zvanični sajt takmičenja: http://www.docexdoce.com/
Facebook stranica takmičenja: https://www.facebook.com/docexdoce/
Instagram profil takmičenja: https://www.instagram.com/docexdoce/