UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

stara kao nova

Organizacija STARA KAO NOVA u subotu 19. septembra 2020. godine u 17h, otvara Seoski dom Pakleštica na Staroj planini. Transformacijom zapuštenog i neiskorišćenog objekta nekadašnje mlekare, stvoreno je novo mesto za okupljanje i odvijanje različitih tipova aktivnosti od značaja za život sela.

 

Ovom prilikom biće predstavljeni projekti za Paklešticu studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i biće otvorena izložba fotografija Milana Simonovića, fotografa prirode iz Niša koji svojim autorskim radom skreće pažnju na značaj očuvanja predela Stare planine.

 

Renoviranje objekata i otvaranje Seoskog doma su rezultat zajedničkog rada meštana Pakleštice, UG Vladikine Ploče-Pakleštica, pokreta Odbranimo reke Stare planine i studenata, podržanih od strane Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta, Trag fondacije, Naučnog kluba Centra za promociju nauke, Ministarstva prostora, Nacionalne koalicija za decentralizaciju i brojnih pojedinaca donatora.

 

Događaj organizuje MZ Pakleštica u skladu sa merama zaštite u cilju sprečavanja širenja COVID-19 propisanih od strane Vlade Srbije i Grada Pirota, što podrazumeva da će se skup odvijati na otvorenom prostoru uz poštovanje preporuka o fizičkoj distanci i obaveznom nošenju zaštitnih maski.

skn1