УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Изложба студентских пројеката – Сеоски дом Паклештица на Старој планини

stara kao nova

Организација СТАРА КАО НОВА у суботу 19. септембра 2020. године у 17h, отвара Сеоски дом Паклештица на Старој планини. Трансформацијом запуштеног и неискоришћеног објекта некадашње млекаре, створено је ново место за окупљање и одвијање различитих типова активности од значаја за живот села.

 

Овом приликом биће представљени пројекти за Паклештицу студената Архитектонског факултета Универзитета у Београду и биће отворена изложба фотографија Милана Симоновића, фотографа природе из Ниша који својим ауторским радом скреће пажњу на значај очувања предела Старе планине.

 

Реновирање објеката и отварање Сеоског дома су резултат заједничког рада мештана Паклештице, УГ Владикине Плоче-Паклештица, покрета Одбранимо реке Старе планине и студената, подржаних од стране Универзитета у Београду – Архитектонског факултета, Траг фондације, Научног клуба Центра за промоцију науке, Министарства простора, Националне коалиција за децентрализацију и бројних појединаца донатора.

 

Догађај организује МЗ Паклештица у складу са мерама заштите у циљу спречавања ширења COVID-19 прописаних од стране Владе Србије и Града Пирота, што подразумева да ће се скуп одвијати на отвореном простору уз поштовање препорука о физичкој дистанци и обавезном ношењу заштитних маски.

skn1