UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

View of living room/performance space.

Residence for the sisters of St. Joseph of Toronto

Pozivamo vas da prisustvujete gostujućem predavanju Bridžit Šim i Hauard Satklif, čuvenog kanadskog dvojca i glavnih arhitekata studia Shim-Sutcliffe Architects, u četvrtak 28.11.2019. godine u 19 sati, u Amfiteatru.

Informacije o predavanju:

Integrisano osvetljenje, od autora Shim-Sutcliffe Architects

Kanadske arhitekte će prezentovati odabrane radove, koji su po prirodi istraživački i inovativni projekti koji integrišu rasvetu na način koji povezuje njihovo okruženje i lokaciju.

Kratko o izlagačima:

Bridžit Šim i Hauard Satklif oboje upravljaju firmom Shim-Sutcliffe Architects. Bridžit Šim je ujedino i profesorka na Džon H. Danijels fakultetu za arhitekturu, prostor i dizajn Univerziteta u Torontu.

 

Njihovi realizovani projekti istražuju integraciju I međuzavisnost razmera arhitekture, urbanizma, nameštaja i opreme. Šim i Satklif su dobitnici četrnaest medalja generalnog guvernera i nagrada za arhitekturu iz Kraljevskog arhitektonskog instituta Kanade kao i nagradu Nacionalne časti Američkog instituta arhitekata. Oni su i dobitnici mnogih drugih stručnih priznanja za svoje ostvarene projekte koje obuhvataju rad za neprofitne organizacije i klijente u privatnom i javnom sektoru. Njihovi radovi su objavljeni na internacionalnoj sceni, gde oboje širom sveta drže predavanja deleći svoj etuzijazam za dizajnom na svim nivoima.

 

Bridžit Šim i Hauard Satklif su članovi Kraljevskog instituta arhitekata Kanade, počasni članovi Američkog instituta arhitekata i izabrani članovi Kanadske Kraljevske akademije.

 

U januaru 2013. godine, Bridžit Šim i Hauard Satklif su nagrađeni Ordenom Kanade “za svoje doprinose kao arhitekte u projektovanju sofisticiranih struktura koje reprezentuju najbolju praksu kanadskog dizajna svetu”.

02 (1)

RESIDENCE FOR THE SISTERS OF ST. JOSEPH OF TORONTO