UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Prvo tematsko veče retrospektivnog naučnog ciklusa ,,Srpski arhitekti novijeg i savremenog doba”

mladi zlokovic

Pozivamo vas da 25.oktobra 2019. godine od 18.30 časova u svečanoj sali ,,Dragoslav Srejović” (br.108 na I spratu Filozofskog fakulteta, ulica Čika Ljubina 18-20) prisustvujete prvoj tematskoj večeri retrospektivnog naučnog ciklusa ,,Srpski arhitekti novijeg i savremenog doba” posvećenu arhitekti Milanu Zlokoviću (1898-1965), u organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Fondacije Milan Zloković.

Osim podsećanja na život i delo tog znamenitog umetnika, predstaviće se sadržaj obimne arhive kojom raspolaže beogradska fondacija ,,Milan Zloković”. Taj materijal se nalazi u fazi muzeološke obrade i digitalizacije koja će biti dostupna javnosti i istraživačima u okviru legata Milana Zlokovića u Muzeju grada Beograda i u arhivu Fondacije.

Prisutnima će se obratiti prof. dr Aleksandar Kadijević (Odeljenje za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta), dr Đorđe Mojović (upravitelj Fondacije Milan Zloković), mr Angelina Banković (kustoskinja arhitektonsko-urbanističke zbirke Muzeja grada Beograda), Aleksandra Dabižić (viši stručni saradnik Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda) i mr Bojan Kovačević (predsednik Akademije arhitekture Srbije).