УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Прво тематско вече ретроспективног научног циклуса ,,Српски архитекти новијег и савременог доба”

mladi zlokovic

Позивамо вас да 25.октобра 2019. године од 18.30 часова у свечаној сали ,,Драгослав Срејовић” (бр.108 на I спрату Филозофског факултета, улица Чика Љубина 18-20) присуствујете првој тематској вечери ретроспективног научног циклуса ,,Српски архитекти новијег и савременог доба” посвећену архитекти Милану Злоковићу (1898-1965), у организацији Филозофског факултета Универзитета у Београду и Фондације Милан Злоковић.

Осим подсећања на живот и дело тог знаменитог уметника, представиће се садржај обимне архиве којом располаже београдска фондација ,,Милан Злоковић”. Тај материјал се налази у фази музеолошке обраде и дигитализације која ће бити доступна јавности и истраживачима у оквиру легата Милана Злоковића у Музеју града Београда и у архиву Фондације.

Присутнима ће се обратити проф. др Александар Кадијевић (Одељење за историју уметности Филозофског факултета), др Ђорђе Мојовић (управитељ Фондације Милан Злоковић), мр Ангелина Банковић (кустоскиња архитектонско-урбанистичке збирке Музеја града Београда), Александра Дабижић (виши стручни сарадник Завода за заштиту споменика културе града Београда) и мр Бојан Ковачевић (председник Академије архитектуре Србије).