UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Poziv za učešće na Trećem crnogorskom salonu arhitekture “Paraarhitektura” (06-20.12.2018)

III_SACG_Salon_2018_opt

Treći crnogorski salon arhitekture, u organizaciji Saveza arhitekata Crne Gore (SACG), održaće se od 6. do 20. decembra 2018. godine. Slogan ovogodišnje manifestacije je “Paraarhitektura”. Na Salonu će biti predstavljena ostvarenja nastala u periodu od 2016. do kraja 2018. godine.

Petočlani žiri Trećeg crnogorskog salona arhitekture činiće: Lea Pelivan, Hrvatska; Dean Lah, Slovenija; Milan Đurić, Srbija; Slobodan Radoman, Kina/Crna Gora i Srđan Tadić, Crna Gora.

Radovi za Salon se prijavljuju u sedam kategorija:

  1. Realizacije – realizovani projekti iz oblasti arhitekture;
  2. Projekti – iz oblasti arhitekture;
  3. Enterijeri – realizalizovani projekti;
  4. Istraživanje i eksperiment – različiti istraživački projekti na granici između arhitekture i aktivizma, arhitekture i umjetnosti, arhitektonski projekti koji nijesu rađeni po narudžbini nego kao dio nečijeg istraživačkog rada, projekti sa radionica, arhitektonske manifestacije i slično;
  5. Publikacije – pisana djela iz oblasti arhitekture i urbanizma: arhitektonska kritika, monografija, zbornik radova, naučno istraživački radovi (naučni članci);
  6. Konkursni radovi i
  7. Studentski radovi.

Prijave i prijem radova će se obaviti do kraja mjeseca novembra.

Savjet Trećeg crnogorskog Salona arhitekture, na prijedlog žirija Salona, dodijeliće Gran Pri Salona (Veliku nagradu Salona) i nagrade po kategorijama (Realizacije, Projekti, Enterijeri, Istraživanje i eksperiment, i Publikacije).

Ostvarenja prijavljena u kategorijama Konkursni radovi i Studentski radovi se izlažu van konkurencije za nagrade.

Otvaranje Salona će se održati 6. decembra 2018. godine u 18.00 časova. Izložba će biti postavljena u KOLEKTORU, hali nekadašnje fabrike Titeks u Podgorici.

Javni poziv za učešće na Trećem crnogorskom salonu arhitekture 2018. objavljen je na stranicama http://www.sacg.me/salon2018/ i http://www.sacg.me/treci-crnogorski-salon-arhitekture-2018/

Svi prijavljeni radovi će neposredno nakon otvaranja Salona biti prezentovani na internet sajtu http://salon2018.sacg.me/, a potom i u Katalogu salona.