UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

NELT-Edukativni-program-Konkurs-za-4-ciklus

Izvor: http://novaiskra.com/cetvrti-ciklus-nelt-edukativnog-programa-nep4/

Kompanija NELT objavila je konkurs za učešće u četvrtom ciklusu NELT edukativnog programa (NEP) namenjenom studentima, koji ova kompanija realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB.

Nelt edukativni program je jednogodišnji interdisciplinarni eksperimentalni obrazovni program za studente različitih fakulteta utemeljen na principima saradnje, timskog rada, dijaloga, razmene, otvorenosti i povezivanja različitih znanja, veština i kapaciteta.

U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata.

Program je baziran na fluidnoj i dinamičnoj strukturi, mentorskom radu, direktnim susretima polaznika i renomiranih stvaralaca, praktičnim vežbama, slobodnoj diskusiji i otvorenom dijalogu o širokom spektru tema (od ekologije, umetnosti i aktivizma do razvoja komunikacionih tehnologija, IT sektora i korporativnog menadžmenta).

Biće razmatrane samo potpune konkursne prijave. Svi učesnici konkursa biće obavešteni o rezultatima prvog izbornog kruga do 23. oktobra 2018. godine, nakon čega će oni koji su prošli u sledeći krug biti pozvani na intervju, čiji će datum biti naknadno objavljen.

O finalnom izboru učesnika odlučivaće Programski savet u sastavu: Milica Pekić (Galerija 12 HUB), Nana Radenković, Relja Bobić (Nova Iskra), Marko Milanković (NELT), kao i učesnici prethodnih ciklusa.

Od 2014. godine realizovano je ukupno tri programska ciklusa kroz koje je prošlo preko 60 polaznika i okupilo više od 50 predavača, mentora, umetnika i kreativaca kako iz Srbije tako iz regiona i Evrope.

Ovako dizajniran program usmeren je na  osnaživanje i podršku ličnog i profesionalnog razvoja svih polaznika koji će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!

Promo video: https://www.facebook.com/novaiskra/videos/178082736448832/

NELT4_Edukativni program_01

Kome je namenjeno?
U programu mogu učestvovati studenti svih fakulteta (privatnih ili državnih), osnovnih, master ili doktorskih studija.

Šta dobijam?
U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata.

Kako ću učiti?
NELT edukativni program se realizuje kroz raznolike formate: intezivne i mentorske radionice, predavanja, studijske posete, projektni i kolaborativni rad. Jedan od važnih elemenata programa čini mentorski pristup u radu kako na individualnom tako i timskom nivou.

Program je besplatan za sve učesnike, a zvanično će početi prvim susretom učesnika 30. oktobra u Novoj Iskri.

Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2018. godine u ponoć!

PRIJAVA ZA KONKURS