UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Timisoara-Architecture-Biennial-BETA_logo150px

Pozivamo Vas da učestvujete na konkursu za učešće na izložbi BETA 2018 – jednom od glavnih događaja Temišvarskog bijenala arhitekture BETA otvorenih za evroregiju DKMT (Rumunija, Mađarska, Srbija), u organizaciji temišvarskog ogranka Udruženja arhitekata Rumunije.

BETA konkurs i izložba imaju za cilj da podrže i promovišu kvalitetnu arhitekturu u svim njenim oblicima, a zamišljeni su kao medij za umrežavanje, kako unutar profesije, tako i između profesije i socio-kulturnog okruženja u kome ona deluje.

Konkurs je otvoren za sve one koji doprinose kreiranju kvalitetne arhitekture u evroregiji (Rumunija, Mađarska, Srbija), uključujući arhitekte, urbaniste, pejzažne arhitekte, scenografe, dizajnere svetla, diplomce arhitekture / unutrašnje arhitekture / urbanizma / vizuelnih umetnosti / dizajna, inženjere, informatičare, javne uprave, nevladine organizacije, sociologe, psihologe, kritičare, teoretičare, filozofe itd.

2018_BETA_01

Foto © Timișoara architecture biennial BETA

Učesnici mogu predati radove realizovane u protekle dve godine (završeni projekti / predlozi / projekti koji reinterpretiraju ulogu arhitekture, uključujući i eseje o stanovanju) u sledećih šest kategorija: 1. Izvedeni projekti, 2. Enterijeri, 3. Javni prostori, 4. Diplomski projekti, 5. Inicijative / eksperimenti / vizije u arhitekturi i 6. Arhitektonski eseji.

Za prijavu na konkurs, učesnici imaju sledeća dva roka: 01. avgust 2018. (za kategorije 1-5) i 10. septembar 2018. (za kategoriju 6).

Konkurs je otvoren za evroregiju DKMT* (za kategorije 1-3), kao i za tri susedne zemlje – Rumuniju, Mađarsku i Srbiju (za kategorije 4-6).

Članovi žirija su: Attila Kim, Irina Cristea, Grozdana Šišović, Levente Szabó i Oana Stănescu za kategorije 1-5 i Catherine Slessor, Ethel Baraona Pohl i Tamar Shafrir za kategoriju eseja arhitekture.

Više informacija o konkursu možete pronaći na veb stranici:
http://competition.betacity.eu/en

*Za uslove učešća pozivamo Vas da pogledate Pravilnik konkursa:
http://competition.betacity.eu/en/rules

2018_BETA_02

Foto © Timișoara architecture biennial BETA