UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Produžen rok za prijavu za letnju studentsku praksu u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture!

do 1. jula

Pozivaju se studenti završne godine osnovnih i master studija da se prijave za obavljanje studentske prakse u preduzećima i ustanovama u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture: Srbija Kargo, Saobraćajni institut CIP, Direkcija za železnice, Institut za puteve, KORIDORI SRBIJE, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, Putevi Srbije, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Direkcija za vodne puteve, AirSerbia, Infrastruktura železnice Srbije.

Detaljne informacije i opisi pozicija nalaze se na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu na stranici: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/mgsipraksa23-II, gde se obavlja i prijavljivanje zainteresovanih kandidata.

Praksa će trajati tri meseca, uz obezbeđenu novčanu nadoknadu za studente i neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih, u periodu od 10. jula do 6. oktobra.

Program prakse realizuje se na osnovu Protokola o saradnji potpisanog između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Univerziteta u Beogradu u oblasti organizovanja i realizovanja stručne prakse studenata u Ministarstvu, organima u sastavu Ministarstva, javnim preduzećima i javnim agencijama koje obavljaju delatnosti iz delokruga rada Ministarstva, kako bi što više studenata steklo praktična znanja i veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija.

U prvom ciklusu studenti su imali priliku da obavljaju praksu u različitim sektorima Ministarstva, dok je za drugi ciklus otvoreno ukupno 136 mesta za studente u javnim preduzećima i ustanovama u nadležnosti Ministarstva.

Rok za prijavljivanje studenata produžen je do 1. jula 2023. u ponoć.

Najinteresantnija pozicija koja je otvorena za studente Arhitektonskog fakulteta je:
• Projektant saradnik na izradi arhitektonskih projekata u Zavodu za arhitekturu i urbanizam u Saobraćajnom institutu CIP CIP https://isk.omega.rs/v3/czrk/jobpost.php?jobpost_id=14057
Osim toga, otvoreno je još nekoliko pozicija u  AirSerbia na kojima studenti arhitekture mogu steći iskustvo na poslovima grafičkog i digitalnog dizajna i drugim poslovima, pogledajte detaljnije na: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/stranice/uploads/mgsivodicIIciklus2023/arh.pdf