УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Завршна конференција пројекта EmBuild: Енергетски ефикасне зграде – Планирајте. Инвестирајте. Реновирајте!

EmBuild_logo

Позивамо Вас на завршну конференцију пројекта EmBuild Енергетски ефикасне зграде – Планирајте. Инвестирајте. Реновирајте! која ће се одржати у Београду, у Свечаној сали Скупштине града Београда, Драгослава Јовановића бр. 2, у четвртак, 07. јуна 2018. године са почетком у 09.00 часова.

Завршна конференција пројекта EmBuild уврштена у Дане Енергије као део Европске недеље одрживе енергије (EUSEW)!

Пројекат EmBuild је финансиран од стране програма европског програма за развој науке Horizon 2020, а подржан је од стране Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) пројекта Енергетска ефикасност у јавним зградама и спроводи се од стране Универзитета у Београду који је члан међународног конзорцијума у којем учествују партнери из: Бугарске, Румуније, Словеније, Хрватске, Немачке и Белгије. Спровођењем пројекта у Србији руководи проф. др Милица Јовановић Поповић испред групе факултета Универзитета у Београду: Архитектонског факултета, Машинског факултета и Електротехничког факултета.

На конференцији ће бити присутни представници осталих институција укључених у реализацију пројекта, као и представници локалних самоуправа са којима су учесници пројекта сарађивали током трајања пројекта.

Пројекат EmBuild осмишљен је са циљем да оснажи потенцијале локалних актера у области обнове зграда кроз развој једноставних алата који омогућују креирање локалних стратегија обнове зграда. Завршна конференција представља тренутак када ће резултати пројекта бити представљени широј заједници, са циљем ширења актвности и ван мреже од 100 општина са којима је пројекат сарађивао. На конференцији ће бити представљени примери добре праксе у обнови зграда и развоју локалних планова обнове, наглашавајући аспекте који могу резултовати сличним активностима у другим општинама и представљајући алате који олакшавају креирање локалних планова.

Осим учесника пројекта, на конференцији ће бити присутни и представници регулаторних тела ЕУ у овој области, Енергетске заједнице, као и међународних институција које финансирају пројекте у области енергетске ефикасности.

Заинтересовани се могу регистровати за учешће на конференцији до 05. јуна 2018. путем линка:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCcrv0fy_LohBr2QFsxyS_RTyRfS4HITA-TEClJwVH64SiUw/viewform

Завршна конференција пројекта EmBuild: Енергетски ефикасне зграде – Планирајте. Инвестирајте. Реновирајте! – АГЕНДА

EmBuild Пројекат је осмишљен тако да оснажи државне органе, на локалном, регионалном и националном нивоу, у формулисању стратегије реновирања у грађевинском сектору ради постизања суштинске обнове и олакшавања убрзаног реновирања.

Пројекат: Оснаживање државних органа за успостављања дугорочне стратегије за мобилизацију инвестиција у енергетски ефикасно реновирање јавних зграда – EmBuild

http://embuild.eu/

Horizon_2020_Logo

Horizon-disclaimer_EmBuild