UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Desk_Kreativna_Evropa_Srbija_prezentacija

Kultura desk Srbija održaće prezentaciju o programu Kreativna Evropa na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, u petak, 11. maja 2018. godine, u 16.00 časova (amfiteatar) u okviru programa Beogradske internacionalne nedelje arhitekture 2018 i Predavanja i panel diskusija: Savremena arhitektura Portugala.

Kreativna Evropa: zašto je najvažnija dobra ideja i kako konkurisati?

Pozivamo sve zainteresovane predstavnike ustanova i organizacija u kulturi da iskoriste priliku da saznaju više o smernicama aktuelnih konkursnih poziva, kao i onih koji će biti raspisivani tokom godine, prioritetima programa, uslovima za konkursanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na proces konkurisanja.

Ispred Deska Kreativna Evropa Ministarstva kulture govoriće Dimitrije Tadić.

Za učešće se možete prijaviti slanjem prijave na mejl: office@bina.rs

creative_europe

Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa, oformljeno u okviru Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Zadatak Deska je pružanje podrške ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva u Republici Srbiji koje žele da obezbede učešće u programu Kreativna Evropa. Desk čine dve kancelarije: Kultura Desk Srbija koji implementira potprogram Kultura, i MEDIA Desk Srbija koji implementira program MEDIA.

Potpisivanjem sporazuma o učešću u programu Kreativna Evropa, svaka država se obavezuje da oformi implementaciono telo programa Kreativna Evropa, koje će delovati na nacionalnom planu. Republika Srbija potpisala je sporazum 19. juna 2014. godine u Briselu.

kultura-desk-logo-lat-2