УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Култура деск Србија одржаће презентацију о програму Креативна Европа

Desk_Kreativna_Evropa_Srbija_prezentacija

Култура деск Србија одржаће презентацију о програму Креативна Европа на Архитектонском факултету у Београду, у петак, 11. маја 2018. године, у 16.00 часова (амфитеатар) у оквиру програма Београдске интернационалне недеље архитектуре 2018 и Предавања и панел дискусија: Савремена архитектура Португала.

Креативна Европа: зашто је најважнија добра идеја и како конкурисати?

Позивамо све заинтересоване представнике установа и организација у култури да искористе прилику да сазнају више о смерницама актуелних конкурсних позива, као и оних који ће бити расписивани током године, приоритетима програма, условима за конкурсање и специфичним питањима која се односе на процес конкурисања.

Испред Деска Креативна Европа Министарства културе говориће Димитрије Тадић.

За учешће се можете пријавити слањем пријаве на мејл: office@bina.rs

creative_europe

Деск Креативна Европа Србија је имплементационо тело програма Креативна Европа, оформљено у оквиру Министарства културе и информисања Републике Србије.

Задатак Деска је пружање подршке установама културе и организацијама цивилног друштва у Републици Србији које желе да обезбеде учешће у програму Креативна Европа. Деск чине две канцеларије: Култура Деск Србија који имплементира потпрограм Култура, и МЕДИА Деск Србија који имплементира програм МЕДИА.

Потписивањем споразума о учешћу у програму Креативна Европа, свака држава се обавезује да оформи имплементационо тело програма Креативна Европа, које ће деловати на националном плану. Република Србија потписала је споразум 19. јуна 2014. године у Бриселу.

kultura-desk-logo-lat-2