UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Prezentacija: Uvod u radionicu W.A.Ve 2018 – dr Enriko Angilari (dr Enrico Anguillari)

NAPOMENA:
Studentima I godine MASA učešće u radionici može biti priznato umesto obavezne radionice uz Studio M02.
Svi studenti učesnici radionice stiču pravo na dodatne kredite za vannastavne aktivnosti.

2018_WAVe_logo

W.A.Ve 2018

Radionica W.A.Ve 2018 – saradnja Universita IUAV di Venezia i Arhitektonskog fakulteta

Prijava učešća od 11.04. do 20.05.2018.

Arhitektonski fakultet u Beogradu u saradnji sa Univerzitetom IUAV u Veneciji (Istituto Universitario di Architettura di Venezia) Vas poziva na uvodno predavanje za radionicu W.A.Ve. 2018 koje će se održati u četvrtak, 26. aprila 2018. godine u 19.00 časova, u sali 220. Radionicu će predstaviti dr Enriko Angilari (dr Enrico Anguillari) sa Univerziteta IUAV u Veneciji. 

Italijanska lepota (Italian Beauty) je naslov W.A.Ve. 2018 međunarodne radionice u arhitektonskom dizajnu koja se održava svake godine u Veneciji.

Tokom tri nedelje u periodu od juna do jula, Università Iuav di Venezia pretvara se u veliki otvoreni kampus ili festival, čiji su učesnici preko 100 nastavnika, profesora i asistenata i 1.800 studenata koji dolaze iz celog sveta da učestvuju na W.A.Ve. radionici.

Po prvi put u 2018. godini, W.A.Ve. će se istovremeno održavati i u Albaniji, Argentini, Kini, Grčkoj, Libanu, Ruandi i Srbiji.

EXTRA W.A.Ve je dodatna prilika da se debata poveća na globalnom nivou, upoređujući iste teme primenjene na lokalne realnosti.

Enrico-Anguillari

dr Enrico Anguillari

Enrico Anguillari (MA Arch, PhD u urbanizmu) je istraživač na Univerzitetu IUAV u Veneciji (Università Iuav di Venezia), Italija.

On je trenutno deo rukovodećeg tima Erasmus+ CBHE projekta: Stvaranje mreže laboratorija za znanje za održiva i otporna okruženja – KLABS (Erasmus+ CBHE Project: Creating the Network of Knowledge Labs for Sustainable and Resilient Environments – KLABS). Enrico je bio vanredni profesor Teorija urbanističkog planiranja na Univerzitetu u Kamerinu, i Urbanističkog i pejzažnog projektovanja na Univerzitetu u Firenci i na IUAV-u. Radio je na nekoliko generalnih planova i projekata, i na razvoju Pejzažne opservatorije u regiji delte reke Po.

Njegovo trenutno istraživačko interesovanje je za uticaje raštrkane urbanizacije na životnu sredinu, a naročito se fokusira na vodu i na nove urbanističke/pejzažne scenarije zasnovane na smanjenju ranjivosti. Objavio je eseje i članke u knjigama i časopisima kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou.

KLABS_logo

EU-flag_Co-funded-Project