УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Презентација: Увод у радионицу W.A.Ve 2018 – др Енрико Ангилари (dr Enrico Anguillari)

НАПОМЕНА:
Студентима I године МАСА учешће у радионици може бити признато уместо обавезне радионице уз Студио М02.
Сви студенти учесници радионице стичу право на додатне кредите за ваннаставне активности.

2018_WAVe_logo

W.A.Ve 2018

Радионица W.A.Ve 2018 – сарадња Universita IUAV di Venezia и Архитектонског факултета

Пријава учешћа од 11.04. до 20.05.2018.

Архитектонски факултет у Београду у сарадњи са Универзитетом IUAV у Венецији (Istituto Universitario di Architettura di Venezia) Вас позива на уводно предавање за радионицу W.A.Ve. 2018 које ће се одржати у четвртак, 26. априла 2018. године у 19.00 часова, у сали 220. Радионицу ће представити др Енрико Ангилари (dr Enrico Anguillari) са Универзитета IUAV у Венецији. 

Италијанска лепота (Italian Beauty) је наслов W.A.Ve. 2018 међународне радионице у архитектонском дизајну која се одржава сваке године у Венецији.

Током три недеље у периоду од јуна до јула, Università Iuav di Venezia претвара се у велики отворени кампус или фестивал, чији су учесници преко 100 наставника, професора и асистената и 1.800 студената који долазе из целог света да учествују на W.A.Ve. радионици.

По први пут у 2018. години, W.A.Ve. ће се истовремено одржавати и у Албанији, Аргентини, Кини, Грчкој, Либану, Руанди и Србији.

EXTRA W.A.Ve је додатна прилика да се дебата повећа на глобалном нивоу, упоређујући исте теме примењене на локалне реалности.

Enrico-Anguillari

dr Enrico Anguillari

Enrico Anguillari (MA Arch, PhD у урбанизму) је истраживач на Универзитету IUAV у Венецији (Università Iuav di Venezia), Италија.

Он је тренутно део руководећег тима Erasmus+ CBHE пројекта: Стварање мреже лабораторија за знање за одржива и отпорна окружења – KLABS (Erasmus+ CBHE Project: Creating the Network of Knowledge Labs for Sustainable and Resilient Environments – KLABS). Enrico је био ванредни професор Теорија урбанистичког планирања на Универзитету у Камерину, и Урбанистичког и пејзажног пројектовања на Универзитету у Фиренци и на IUAV-у. Радио је на неколико генералних планова и пројеката, и на развоју Пејзажне опсерваторије у регији делте реке По.

Његово тренутно истраживачко интересовање је за утицаје раштркане урбанизације на животну средину, а нарочито се фокусира на воду и на нове урбанистичке/пејзажне сценарије засноване на смањењу рањивости. Објавио је есеје и чланке у књигама и часописима како на националном тако и на међународном нивоу.

KLABS_logo

EU-flag_Co-funded-Project