УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Фото © Паметни град

Мастер академскe студијe Архитектура – I година,
Мастер академскe студијe Интегрални урбанизам – I година,
Интегрисане основне и мастер академске студије архитектуре – IV година:
МАСА-12040-04, МАСИУ-12050-04, ИАСА-48040-04 – Изборни предмет 2 – Мрежа пешачких путања у функцији урбаног редизајна

Радионица “Синергије у Његошевој” – прва радионица на Архитектонском факултету

Архитектонски факултет Универзитета у Београду, у сарадњи са Саобраћајним факултетом, Шумарским факултетом-Пејзажна архитектура, Градском управом Града Београда, НВО Паметни град, започео је реализацију прве радионице у циклусу радионица „Синергије у Његошевој“. Прва радионица је одржана у суботу, 31. марта 2018. године на Архитектонском факултету.

Радионица има за циљ да студентима укаже на важност концепта интегралног/холистичког приступа у одрживом развоју урбанистичког планирања и пројектовања, кроз сарадњу студената архитектуре, саобраћаја и пејзажне архитектуре на изради идејног решења трансформације Његошеве улице у Београду, уз помоћ приступа Simbiocity. Програм траје 4 месеца и састоји се од 5 радионица. Радионице обухватају комбинацију презентација (теоретски део), обилазак градског простора, дискусију и групни рад.

На радионици је учествовало и 11 студената Мастер академских студија на Архитектонском факултету, са предмета Мрежа пешачких путања у функцији урбаног редизајна, под руководством ван. проф. др Александре Ђукић, сарадник: ас. Бранислав Антонић.

2018_Synergies-in-Njegoseva_02

2018_Synergies-in-Njegoseva_01

2018_Synergies-in-Njegoseva_05

Фото © Паметни град