UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Važno!
KONKURS ZA BG PRAKSU PRODUŽEN DO 25.APRILA 2018!
Beograd, 18.4.2018. – Danas je produžen rok za prijave studenata za program Univerzitetske radne prakse BGPRAKSA 2018 do sledeće srede, 25.aprila u ponoć.

2018_BG-Praksa

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva studente završnih godina da se prijave za učešće u programu Univerzitetska radna praksa – BG PRAKSA 2018.

BGPRAKSA omogućava studentima da po jedinstvenom modelu obavljaju stručnu praksu u javnim i javnim komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama Gradske uprave, ustanovama kulture i gradskim opštinama i steknu praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i na taj način unaprede svoje akademsko obrazovanje.

Ove godine u programu učestvuju: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JKP “Beograd-put“, JKP Parking servis, “JP “Beogradska tvrđava” JKP „Pogrebne usluge “, JKP „Veterina Beograd“, JKP”Zelenilo Beograd”, Sportski centar „Olimp-Zvezdara, JKP „Infostan tehnologije“ Beograd, JKP “Gradske pijace”, Turistička organizacija Beograda, Arena Beograd, u opštinama: Opštine Grocka, Voždovac, Mladenovac, Savski venac, Zemun, Novi Beograd, Biblioteka „Milutin Bojić“, Biblioteka grada Beograda, Istorijski arhiv Beograda, Kuća Legata, BITEF teatar, Muzej grada Beograda, Muzej afričke umetnosti – zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka, Biblioteka “Dimitrije Tucović” Lazarevac, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Dom omladine, Jugoslovensko dramsko pozorište, Kancelarija za mlade grada Beograda, Gradsko pravobranilaštvo grada Beograda, Služba za internu reviziju grada Beograda, kao i 15 sekretarijata Gradske uprave.

Program BG PRAKSA 2018 realizovaće se kao tromesečna praksa a planirani početak je 15. juni 2018. Svim studentima – polaznicima programa tokom trajanja prakse biće obezbeđena naknada za topli obrok i prevoz i mentorska podrška iz reda zaposlenih u institucijama učesnicama u programu.

Angažovanje u programu nosi i određeni broj dodatnih /nekumulativnih/ ESPB bodova koje fakulteti Univerziteta u Beogradu prepoznaju kao relevantnu vannastavnu aktivnost studenata ili kao obaveznu stručnu praksu.

Konkurs će biti otvoren od 22. marta do 17. aprila 25. aprila 2018. godine i kandidati se mogu prijaviti isključivo elektronskim putem. Prilikom prijavljivanja kandidatima će od dokumentacije biti neophodna skenirana potvrda o redovnom studiranju.

Konkurs (sa detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla i uslovima za svaku poziciju) i Vodič kroz konkurs dostupni su na sajtu Centra za razvoj karijere www.razvojkarijere.bg.ac.rs, gde se obavlja prijavljivanje kandidata.

Program Univerzitetska radna praksa – BG PRAKSA realizuje Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Gradskom upravom Grada Beograda od 2010. godine. U proteklih osam godina realizacije preko 1800 studenata sa 26 fakulteta Univerziteta u Beogradu steklo je prvo radno iskustvo u institucijama čiji je osnivač grad.


2018_BG-Praksa_timeline

Kliknuti za uvećanje

Spisak pozicija za Arhitektonski fakultet

JKP „POGREBNE USLUGE“
Pozicija: Referent investicionih radova

JP DIREKCIJA ZA GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE I IZGRADNJU BEOGRADA
Pozicija: Praktikant u Sektoru za građevinsko zemljište – ARHITEKT

GO VOŽDOVAC
Pozicija: Analitičar planske dokumentacije i programa iz nadležnosti Grada
Pozicija: Praktikant na poslovima pregleda, kontrole i overe tehn. dokumenata

GO GROCKA
Pozicija: Građevinski inženjer ili arhitekta

GO ZEMUN
Pozicija: Praktikant u Odeljenju za građevinsko-komunalne poslove

GO MLADENOVAC
Pozicija: Praktikant na poslovima kontrole tehničke dokumentacije

GO SAVSKI VENAC
Pozicija: Arh. ili građ. inženjer u Odeljenju za građ. i komunalne poslove
Pozicija: Praktikant u Odeljenju za inspekcijske poslove
Pozicija: Praktikant u Odeljenju za projekte razvoja – Arh. ili građ. inž.

SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU
Pozicija: Mlađi savetnik na poslovima turizma u Sektoru za turizam i ugostiteljstvo

SEKRETARIJAT ZA SOCIJALNU ZAŠTITU
Pozicija: Građevinski – arhitektonski inženjer

SEKRETARIJAT ZA URBANIZAM I GRAĐEVINSKE POSLOVE
Pozicija: Praktikant na posl. pripreme i donošenju urbanističkih planova

ZAVOD ZA ZAŠTITU SPOMENIKA KULTURE GRADA BEOGRADA
Pozicija: Arhitekta

2018_BG-Praksa_plakat

Sve informacije o Univerzitetskoj radnoj praksi BG PRAKSA 2018:
http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/konkurs-bgpraksa-2018

Kontakt:
Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata
Univerzitet u Beogradu
Studentski trg 1, Rektorat
11000 Beograd
tel: 011/3207-419
e-mail: centar@razvojkarijere.bg.ac.rs