UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2017_Pitajte_buduceg_bibliotekara_main

Projekat: Studenti studentima
Pitajte (budućeg) bibliotekara

Ponedeljak, 27. novembar 2017. godine u 19:00 časova

Novi prostor, Studentski Kulturni Centar SKC
Kralja Milana 48, Beograd
govori: Milica Antić, student treće godine Katedre za Bibliotekarstvo i informatiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Cilj radionice je da steknete veštine pronalaženja potrebnih podataka u moru drugih informacija, naučite pravilno bibliografsko citiranje i sastavljanje forme i kompozicije pisanih radova.

Naučićete da pronalazite željene informacije koristeći se pretragom različitih baza podataka (Jstor, Cobiss, KoBSON, Index Translationum, Phaidra i drugih).

Biće predstavljene metode bibliografskog citiranja (Čikago stil, APA stil, MLA stil, ISBD, prema pravilima Srpske akademije nauka i umetnosti, prema pravilima Matice srpske i druge) i objašnjenje zbog čega je važno pravilno citirati.

Biće prikazano kakvu kompoziciju i elemente treba da poseduje jedan kvalitetan pisani rad.

Imaćete priliku da pored samostalnog pronalaženja informacija i literature za svoje radove, dobijete pomoć u pronalaženju podataka i bibliografskom citiranju u cilju izrade validnih seminarskih, maturskih i drugih pisanih radova.

Na prvoj od tri radionice, predstavićemo cilj radionice, prikazati baze podataka i načine snalaženja u pretraživanju, pretrage po imenu i prezimenu autora, po naslovu publikacije, po ključnim rečima i napredno pretraživanje.

Učešće je besplatno. Dobrodošli!