УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Радионица – Студенти студентима: “Питајте (будућег) библиотекара”

2017_Pitajte_buduceg_bibliotekara_main

Пројекат: Студенти студентима
Питајте (будућег) библиотекара

Понедељак, 27. новембар 2017. године у 19:00 часова

Нови простор, Студентски Културни Центар СКЦ
Краља Милана 48, Београд
говори: Милица Антић, студент треће године Катедре за Библиотекарство и информатику Филолошког факултета Универзитета у Београду

Циљ радионице је да стекнете вештине проналажења потребних података у мору других информација, научите правилно библиографско цитирање и састављање форме и композиције писаних радова.

Научићете да проналазите жељене информације користећи се претрагом различитих база података (Jstor, Cobiss, KoBSON, Index Translationum, Phaidra и других).

Биће представљене методе библиографског цитирања (Чикаго стил, APA стил, MLA стил, ISBD, према правилима Српске академије наука и уметности, према правилима Матице српске и друге) и објашњење због чега је важно правилно цитирати.

Биће приказано какву композицију и елементе треба да поседује један квалитетан писани рад.

Имаћете прилику да поред самосталног проналажења информација и литературе за своје радове, добијете помоћ у проналажењу података и библиографском цитирању у циљу израде валидних семинарских, матурских и других писаних радова.

На првој од три радионице, представићемо циљ радионице, приказати базе података и начине сналажења у претраживању, претраге по имену и презимену аутора, по наслову публикације, по кључним речима и напредно претраживање.

Учешће је бесплатно. Добродошли!