UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Prvi međunarodni kongres: Održiva arhitektura – energetska efikasnost (7-8. oktobar 2017.)

Pozivamo Vas na svečano otvaranje Međunarodnog kongresa “Održiva arhitektura – Energetska efikasnost” koje će se desiti u petak, 06. oktobra 2017. godine, u 19.00 časova, u Jugoslovenskoj Kinoteci, Uzun Mirkova br.1, Beograd. Uz muzički program biće priređena dodela nagrada prvonagrađenim radovima na Konkursu i otvaranje izložbe…. Dobrodošli!

Zvanični vebsajt konresa: http://saee-congress.com

Prvi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST će se održati 7. i 8. oktobra 2017. godine u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, u samom centru Beograda. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST obuhvata više segmenata: predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata i radionice namenjene mladim arhitektima starosti do 35 godina, studentima i doktorantima, kao i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke od 6. do 8. oktobra. Namenjen je arhitektima, studentima, dizajnerima, kreativnoj zajednici i stručnjacima tangentnih oblasti.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja.

saee-congress_2017_predavaci_film

Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. To će biti i prilika da se, po prvi put u Srbiji, razmene iskustava sa sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima.

Predavači na Kongresu su:
• Einar Jarmund, Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter, Norveška
• Mischa Witzman, Karawitz Architecture, Francuska
• Georg W. Reinberg, Architektur büro Reinberg, Austrija
• Taro Tsuruta, Tsuruta Architects, Velika Britanija
• Hans Murman, Murman Arkitekter, Švedska
• László Földes, Földes & Co. Architects, Mađarska
• Alessio Battistella, ARCo – Architettura e Cooperazione, Italija
• Kristoffer Tejlgaard, Atelier Kristoffer Tejlgaard, Danska
• Petra Ostanek, OPA, Slovenija
• Ljubomir Miščević, Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Hrvatska
• Dušan Ignjatović, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Srbija
• Vladimir Lovrić, Studio Lovrić, Srbija

BETON_2016_Radionica_3–Izgradnja_betonskog_kanua_opt

Dvodnevne radionice namenjene mladim arhitektima će voditi Alessio Battistella iz Italije i Kristoffer Tejlgaard iz Danske.

Prijave za kongres su otvorene, a studentima je omogućena prijava po studentskim cenama, kao i dodatni popust za rane prijave, do 7. septembra 2017. godine. Prijave se vrše putem zvaničnog vebsajta konresa http://saee-congress.com/#karte

Program kongresa i imena predavača sa biografijama se takođe nalaze na sajtu http://saee-congress.com/#program.

saee-congress_2017_karte

Jugoslovenska_kinoteka_Belgrade

Jugoslovenska kinoteka – Ustanova kulture od nacionalnog značaja, Uzun Mirkova 1, Beograd

KONTAKT OSOBA:
Tijana Janković
PR menadžer
+381 11 2175 978
+381 63 8914 030
tijana.j@ekokucamagazin.com

https://www.facebook.com/saeecongress/

Ekokuca_Ekokult_logos

Program kongresa

saee-congress_2017_program