УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Први међународни конгрес: Одржива архитектура – енергетска ефикасност (7-8. октобар 2017.)

Позивамо Вас на свечано отварање Међународног конгреса “Одржива архитектура – Енергетска ефикасност” које ће се десити у петак, 06. октобра 2017. године, у 19.00 часова, у Југословенској Кинотеци, Узун Миркова бр.1, Београд. Уз музички програм биће приређена додела награда првонаграђеним радовима на Конкурсу и отварање изложбе…. Добродошли!

Званични вебсајт конреса: http://saee-congress.com

Први међународни конгрес ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА – ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ће се одржати 7. и 8. октобра 2017. године у реномираном и атрактивном простору Југословенске кинотеке, у самом центру Београда. Конгрес организују Удружење ЕКОКУЛТ+ и Магазин за еко архитектуру и културу ЕКО КУЋА, у сарадњи са Архитектонским факултетом Универзитета у Београду.

Конгрес ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА – ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ обухвата више сегмената: предавања најпознатијих светских архитеката и радионице намењене младим архитектима старости до 35 година, студентима и докторантима, као и изложбу пројеката и реализација предавача, која ће бити отворена у холу Југословенске кинотеке од 6. до 8. октобра. Намењен је архитектима, студентима, дизајнерима, креативној заједници и стручњацима тангентних области.

Конгрес ће, кроз све сегменте, обухватити значајне теме са фокусом на одрживи, еколошки и енергетски ефикасан приступ у архитектури уз употребу обновљивих извора енергије, одговарајућих материјала, савремених технологија и система грађења.

saee-congress_2017_predavaci_film

Предавачи, ауторитети у овим областима у светским оквирима, кроз рецентне пројекте и студије приближиће домаћој јавности светске савремене токове у архитектури, дизајну и визуелним уметностима уопште, кроз одговарајући одрживи и еколошки приступ стваралачким процесима и новим методама у архитектонском пројектовању и дизајну, уз употребу обновљивих извора енергије, чистих и енергетски ефикасних, зелених технологија, незагађујућих и рециклираних материјала. То ће бити и прилика да се, по први пут у Србији, размене искустава са са најзначајнијим светским и домаћим предавачима и ствараоцима.

Предавачи на Конгресу су:
• Einar Jarmund, Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter, Норвешка
• Mischa Witzman, Karawitz Architecture, Француска
• Georg W. Reinberg, Architektur büro Reinberg, Аустрија
• Taro Tsuruta, Tsuruta Architects, Велика Британија
• Hans Murman, Murman Arkitekter, Шведска
• László Földes, Földes & Co. Architects, Мађарска
• Alessio Battistella, ARCo – Architettura e Cooperazione, Италија
• Kristoffer Tejlgaard, Atelier Kristoffer Tejlgaard, Данска
• Петра Останек, ОПА, Словенија
• Љубомир Мишчевић, Архитектонски факултет у Загребу, Хрватска
• Душан Игњатовић, Архитектонски факултет Универзитета у Београду, Србија
• Владимир Ловрић, Студио Ловрић, Србија

BETON_2016_Radionica_3–Izgradnja_betonskog_kanua_opt

Дводневне радионице намењене младим архитектима ће водити Alessio Battistella из Италије и Kristoffer Tejlgaard из Данске.

Пријаве за конгрес су отворене, а студентима је омогућена пријава по студентским ценама, као и додатни попуст за ране пријаве, до 7. септембра 2017. године. Пријаве се врше путем званичног вебсајта конреса http://saee-congress.com/#karte

Програм конгреса и имена предавача са биографијама се такође налазе на сајту http://saee-congress.com/#program.

saee-congress_2017_karte

Jugoslovenska_kinoteka_Belgrade

Југословенска кинотека – Установа културе од националног значаја, Узун Миркова 1, Београд

КОНТАКТ ОСОБА:
Тијана Јанковић
ПР менаџер
+381 11 2175 978
+381 63 8914 030
tijana.j@ekokucamagazin.com

https://www.facebook.com/saeecongress/

Ekokuca_Ekokult_logos

Програм конгреса

saee-congress_2017_program