UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2017_CHwB-Regional-Restoration-Camps_Rogljevo

U organizaciji fondacije Kulturno nasleđe bez granica (Cultural Heritage without Borders – CHwB) ove godine ponovo će se održati CHwB Regionalni restauratorski kampovi, među kojima je i kamp u Rogljevu, selu kraj Negotina. Regionalni restauratorski kamp u Rogljevu će se održati od 13. do 26. septembra 2017. godine, a rok za prijavu učešća je 02. jul 2017. godine.

Bilo da ste zaljubljenik u spomenike kulture, tradicionalne zanate, prirodne materijale i ruralni razvoj, ili, nešto prozaičnije mada ne i manje važno, u dobro vino i još bolje društvo, pridružite nam se u Rogljevu u septembru! Već petu godinu zaredom boravićemo u ovom malom selu kraj Negotina u istočnoj Srbiji, i raditi na revitalizaciji jednog od tamošnjih najvrednijih resursa – Rogljevačkih pivnica.

Kamp će Vam pružiti jedinstvenu priliku da učite od iskusnih arhitekata-konzervatora, građevinskih inženjera, urbanista i drugih stručnjaka iz oblasti zaštite nasleđa. Na praktičnom nivou moći ćete da radite rame uz rame sa iskusnim “samurajima” tradicionalnog tesarskog i zidarskog zanata kao i sa majstorima u korišćenju blatnih maltera. I što je možda i najzanimljivije – imaćete priliku da upoznate buduće kolege sa kojima ćete možda baš Vi oblikovati budućnost našeg nasleđa.

Svi troškovi su pokriveni, učesnici sami plaćaju jedino prevoz do Rogljeva.

Regionalni restauratorski kamp u Rogljevu, Srbija
13 – 26. septembar 2017.
Rok za prijave: 02. jul 2017.


Povezani tekstovi:
Regionalni restauratorski kampovi CHwB za 2015.
Regionalni restauratorski kampovi CHwB za 2014.


Sve informacije o kampu u Rogljevu: CHwB Regional Restoration Camps 2017

Prijava putem formulara: Regionalni restauratorski kamp u Rogljevu 2017 – Prijava