УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2017_CHwB-Regional-Restoration-Camps_Rogljevo

У организацији фондације Културно наслеђе без граница (Cultural Heritage without Borders – CHwB) ове године поново ће се одржати CHwB Регионални рестаураторски кампови, међу којима је и камп у Рогљеву, селу крај Неготина. Регионални рестаураторски камп у Рогљеву ће се одржати од 13. до 26. септембра 2017. године, а рок за пријаву учешћа је 02. јул 2017. године.

Било да сте заљубљеник у споменике културе, традиционалне занате, природне материјале и рурални развој, или, нешто прозаичније мада не и мање важно, у добро вино и још боље друштво, придружите нам се у Рогљеву у септембру! Већ пету годину заредом боравићемо у овом малом селу крај Неготина у источној Србији, и радити на ревитализацији једног од тамошњих највреднијих ресурса – Рогљевачких пивница.

Камп ће Вам пружити јединствену прилику да учите од искусних архитеката-конзерватора, грађевинских инжењера, урбаниста и других стручњака из области заштите наслеђа. На практичном нивоу моћи ћете да радите раме уз раме са искусним “самурајима” традиционалног тесарског и зидарског заната као и са мајсторима у коришћењу блатних малтера. И што је можда и најзанимљивије – имаћете прилику да упознате будуће колеге са којима ћете можда баш Ви обликовати будућност нашег наслеђа.

Сви трошкови су покривени, учесници сами плаћају једино превоз до Рогљева.

Регионални рестаураторски камп у Рогљеву, Србија
13 – 26. септембар 2017.
Рок за пријаве: 02. јул 2017.


Повезани текстови:
Регионални рестаураторски кампови CHwB за 2015.
Регионални рестаураторски кампови CHwB за 2014.


Све информације о кампу у Рогљеву: CHwB Regional Restoration Camps 2017

Пријава путем формулара: Регионални рестаураторски камп у Рогљеву 2017 – Пријава