UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Prva_izlozba_Zenskog_arhitektonskog_drustva_main

Prva izložba Ženskog arhitektonskog društva: Upoznajte se sa moćnim ženskim stvaralaštvom

Svojom prvom izložbom 17. marta 2017. sa početkom u 18 sati u Mikser Hausu, Žensko arhitektonsko društvo (ŽAD), predstaviće stručnoj i široj javnosti svoj rad, kroz individualna ostvarenja svojih osnivačica i članica. Izložba ima za cilj povećanje vidljivosti žena arhitekata, kao i prezentaciju raznovrsnosti radova, istraživanja, aktivnosti i projekata kojima se bave i koje stvaraju žene arhitekte.

Ovom prilikom svoja ostvarenja će prikazati oko 50 izabranih članica – uglednih žena arhitekata. Izložba je zamišljena kao formalan početak rada Društva žena arhitekata koje se zalažu za bolju afirmaciju žena u struci, veću vidljivost i solidarnost, te mentorsku pomoć mladima kao i regionalno povezivanje sa sličnim asocijacijama.

Izložbu će svečano otvoriti Gđa Milana Rikanović, direktorka UN WOMEN Srbija, Prorektorka Univerziteta u Beogradu, Prof. dr Ivanka Popović te osnivačice Društva arh. Anja Milić, vlasnica kompanije Arhipro i dr arh. Eva Vaništa Lazarević, Direktorka Društva i Redovna profesorka Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Svojom prvom izložbom Žensko arhitektonsko društvo se predstavlja stručnoj i široj javnosti, kroz individualna ostvarenja svojih osnivačica i članica. Izložba ima za cilj povećanje vidljivosti žena arhitekata, kao i prezentaciju raznovrsnosti radova, istraživanja, aktivnosti i projekata kojima se bave i koje stvaraju žene arhitekte.

Svaka žena biće predstavljena jednim panoom, a poziv za učešće je otvoren za sve članice i osnivačice ŽAD-a. Obzirom da je su članice iz različitih zemalja, izložba će imati internacionalni karakter.


Povezani tekstovi:
Akcija: ”Osmomartovski otvoreni studio” u organizaciji Ženskog arhitektonskog društva


Izložba će biti održana od 17. do 24. marta 2017. godine u Mikser Hausu u Beogradu, a potom će uslediti gostovanja. Svečano otvaranje izložbe je 17. marta 2017. godine u 18.00 časova.

Propozicije učešća na izložbi Ženskog arhitektonskog društva:
• Pravo učešća na izložbi imaju sve članice Ženskog arhitektonskog društva;
• Svaka članica je pozvana da izloži jedan pano sa svojim ostvarenjem kojim se predstavlja;
• Svi panoi su istog formata, 70 x 70 cm, sa identičnom identifikacionom tablicom u podnožju stranice. Template u PDF formatu možete skinuti ovde;
Elektronska predaja panoa za izložbu je do 07. marta 2017. godine na mejl adresu izlozba@zad.rs
• Predaja odštampanog panoa na mat papiru kaširanog na foreksu 5mm je 12. marta 2017. godine na adresu Mikser Haus, Karađorđeva 46, 11000 Beograd