УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Позив за учешће: Прва изложба Женског архитектонског друштва – Представљање

Prva_izlozba_Zenskog_arhitektonskog_drustva_main

Прва изложба Женског архитектонског друштва: Упознајте се са моћним женским стваралаштвом

Својом првом изложбом 17. марта 2017. са почетком у 18 сати у Миксер Хаусу, Женско архитектонско друштво (ЖАД), представиће стручној и широј јавности свој рад, кроз индивидуална остварења својих оснивачица и чланица. Изложба има за циљ повећање видљивости жена архитеката, као и презентацију разноврсности радова, истраживања, активности и пројеката којима се баве и које стварају жене архитекте.

Овом приликом своја остварења ће приказати око 50 изабраних чланица – угледних жена архитеката. Изложба је замишљена као формалан почетак рада Друштва жена архитеката које се залажу за бољу афирмацију жена у струци, већу видљивост и солидарност, те менторску помоћ младима као и регионално повезивање са сличним асоцијацијама.

Изложбу ће свечано отворити Гђа Милана Рикановић, директорка UN WOMEN Србија, Проректорка Универзитета у Београду, Проф. др Иванка Поповић те оснивачице Друштва арх. Ања Милић, власница компаније Архипро и др арх. Ева Ваништа Лазаревић, Директорка Друштва и Редовна професорка Архитектонског факултета Универзитета у Београду.

Својом првом изложбом Женско архитектонско друштво се представља стручној и широј јавности, кроз индивидуална остварења својих оснивачица и чланица. Изложба има за циљ повећање видљивости жена архитеката, као и презентацију разноврсности радова, истраживања, активности и пројеката којима се баве и које стварају жене архитекте.

Свака жена биће представљена једним паноом, а позив за учешће је отворен за све чланице и оснивачице ЖАД-а. Обзиром да је су чланице из различитих земаља, изложба ће имати интернационални карактер.


Повезани текстови:
Акција: ”Осмомартовски отворени студио” у организацији Женског архитектонског друштва


Изложба ће бити одржана од 17. до 24. марта 2017. године у Миксер Хaусу у Београду, а потом ће уследити гостовања. Свечано отварање изложбе је 17. марта 2017. године у 18.00 часова.

Пропозиције учешћа на изложби Женског архитектонског друштва:
• Право учешћа на изложби имају све чланице Женског архитектонског друштва;
• Свака чланица је позвана да изложи један пано са својим остварењем којим се представља;
• Сви панои су истог формата, 70 x 70 цм, са идентичном идентификационом таблицом у подножју странице. Темплате у ПДФ формату можете скинути овде;
Електронска предаја паноа за изложбу је до 07. марта 2017. године на мејл адресу izlozba@zad.rs
• Предаја одштампаног паноа на мат папиру кашираног на форексу 5мм је 12. марта 2017. године на адресу Миксер Хаус, Карађорђева 46, 11000 Београд