UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

KLABS_logo

U okviru ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala arhitekture, Erasmus+ projekat KLABS organizuje radionicu MY_RES, otvorenu debatu u okviru koje će učesnici imati mogućnost da kreativno analiziraju i diskutuju odnos svog polja delovanja (profesionalnog, akademskog i istraživačkog rada) prema aktuelnim pitanjima održivosti i otpornosti. KLABS okuplja 11 akademskih institucija iz Evrope i regiona. Svaka od njih deluje u specifičnom kontekstu i razvija svoj osobeni stav prema današnjem stanju struke, prakse kao i sopstveni pogled na aktivnosti koje vode ka “boljoj” budućnosti.

Naziv radionice MY_RES ukazuje na pitanja koja su u osnovnom domenu projekta (FOR SUSTAINABLE AND RESILIENT ENVIRONMENTS), a njen očekivani rezultat koncipiran kao OUR_RES, aludira na formulisanje zajedničkih polja interesovanja, presečne tačke koje će evoluirati u povezujuće elemente, osnov za novu i kreativnu saradnju. RES se može višeznačno čitati: kao skraćenica od RESilience ili Resilience-Ecology-Sustainability ili RESearch ili RESolution ili… – donesite svoju RES (rezoluciju) na Bijenale ili se vratite sa novom posle naše radionice!


Povezani tekstovi:
Otvoren paviljon Srbije na Bijenalu arhitekture 2016 u Veneciji
Projekt: Erasmus+ CBHE Project: Creating the Network of Knowledge Labs for Sustainable and Resilient Environments – KLABS
Radionica Use-ReUse: Adaptive Modernism – Biennale Sessions 2014


Projekat Creating the Network of Knowledge Labs for Sustainable and Resilient Environments (akronim KLABS) je jedan od projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (ERASMUS+ KA2). Cilj projekta KLABS je unapređenje i modernizacija poslediplomskih nivoa obrazovanja u visokoškolskim ustanovama zemalja Zapadnog Balkana kojima se razvijaju kompetencije mladih profesionalaca u oblastima relevantnim za formiranje održivog kako prirodnog tako i socijalnog i izgrađenog okruženja, s posebnim osvrtom na modele razvoja u kontekstu prilagođavanja klimatskim promenama i pružanja adekvatnog odgovora na potencijalne prirodne katastrofe nastale kao posledica tih promena.

Radionica će se održati u srpskom nacionalnom paviljonu u Đardinima u četvrtak, 14. jula 2016. godine, 14.30-17.30h – dođite i pridružite nam se!

EU-flag_Co-funded-Project

venice-architecture-biennale-2016-serbian-pavilion-map

venice-architecture-biennale-2016-serbian-pavilion-heroic-free-shipping-milos-nedic

Paviljon Republike Srbije na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2016. | Foto © Miloš Nedić